Annonce
Indland

Ældre Sagen vil give ensomme ældre telefonven under coronakrise

Mens ordningen for besøgsvenner ligger underdrejet, forsøger Ældre Sagen med samvær over telefonen i stedet.

Ældre Sagens ordning med besøgsvenner til ældre, der savner samvær, rykker under coronakrisen over på telefonen, hvor ældre nu kan få en telefonven som erstatning for de tabte besøg.

Ordningen med ældres besøgsvenner er en af de ordninger, der lider under de påbud og opfordringer til at minimere social kontakt, som regeringen er kommet med.

Samtidig opfordres folk til at minimere besøg hos venner og familie, hvilket også rammer de ældste familiemedlemmer.

Ældre Sagen forsøger i stedet at tilbyde ældre lidt samvær over telefonen, hvis de ønsker det. Derfor søger Ældre Sagen også både ældre og telefonvenner.

På mange måder har coronavirusset spændt ben for ordningen med besøgsvenner, der var klar til en offensiv i foråret 2020.

Ældre Sagen havde slået sig sammen med forsikringsselskabet Codan, og sammen skulle de finde de omkring 1000 besøgsvenner til ensomme ældre, som ordningen manglede for at have balance mellem antallet af frivillige og ældre, der ønskede besøg.

Ifølge Ældre Sagen havde man også fundet de frivillige og var ved at sætte dem i kontakt med de ældre, da coronavirusset kom til Danmark.

Det, sammen med myndighedernes tiltag for at inddæmme spredningen satte en stopper for de fremskridt, som Ældre Sagen havde gjort.

Men ældre og personer, der ønsker at være med i ordningen for telefonvenner, kan tilmelde sig på 82 82 03 00 mellem klokken ni og 15, oplyser Ældre Sagen.

- I første omgang er man blevet isoleret i en uge. Og nu ser det ud til at blive en måned. Det kan ensomme mennesker jo ikke tåle. De bliver deprimerede, siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

Han beskriver, at målet er, at telefonvenner skal "aflastet lidt af det kæmpe behov, som mennesker har for at tale med andre og for at få stillet spørgsmål og snakket om de ting, som er vigtige for dem."

Som udgangspunkt er I telefonvenner, så længe coronakrisen står på i Danmark, skriver Ældre Sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce