Annonce
Nyborg

Ældre Sagen udfordrer: Debatmøde om ældreservice

Formanden for Nyborg Kommunes Ældreudvalg, Carsten Kudsk (DF), er blandt de fire politikere, der er med på torsdagens debatmøde. Foto: Michael Bager
Torsdag eftermiddag vil et debatmøde i Nyborg muligvis give svaret på, hvordan partierne i Nyborgs byråd vil sikre en værdig ældreservice.

Nyborg: Umiddelbart før, de lokale politikere tager fat på forhandlingerne om næste års budget, skal fire af dem svare på et af tidens meget aktuelle spørgsmål:

Hvordan vil I sikre en værdig ældreservice i Nyborg?

De fire politikere - borgmester Kenneth Muhs (V), Sonja Marie Jensen (S), Carsten Kudsk (DF) og Suzette Frovin (SF) - repræsenterer samtlige byrådets partier.

Og de vil under et debatmøde torsdag eftermiddag på Café Danehof i Sprotoften give deres bud på, hvordan Nyborg i en tid, hvor der er et stigende antal ældre og begrænsede midler på de kommunale budgetter, kan sikre ældre medborgere et acceptabelt serviceniveau.

Debatmødet på Café Danehof begynder torsdag klokken 16, og der vil i de to timer, det varer, blive rig lejlighed for tilhørerne til at stille de fire politikere spørgsmål i tilknytning til dagens emne.

Debatmødet er arrangeret af Ældre Sagens to lokale afdelinger i Nyborg og Ullerslev, mens Stiftstidendes redaktør Kasper Riggelsen er ordstyrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

112

Tyv gik efter værktøjet

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce