Annonce
Odense

Ældre Sagen tillader terrassebesøg fra juni

Lars Linderholm, underdirektør i Ældre Sagen, fortæller, at organisationen igen tillader besøgsvenner at ses fra 1. juni. Foto: Ældre Sagen
Der er lys for enden af tunnellen for Lone Jensen og hendes besøgsveninde, der ikke har set hinanden siden midten af marts. Fra juni åbner Ældre Sagen for udvalgte fysiske aktiviteter - blandt dem udendørs besøg for besøgsvenner.

Det er hensynet til medlemmerne og de frivilliges tryghed, der vejer tungest, når Ældre Sagen har besluttet, at besøgsvenner ikke skal ses fysisk i denne tid, forklarer underdirektør i Ældre Sagen Lars Linderholm og afslører samtidig, at der vil blive lempet på anbefalingerne fra juni. Her kan besøgsvenner igen ses på god afstand, udendørs og ved at tage alle forholdsregler.

- Jeg ved, at det gør ondt i hjertet på rigtig mange af vores besøgsvenner og besøgsværter, at de ikke kan være sammen. Men det skyldes, at ingen har kunnet overskue, hvordan smittespredningen ville udvikle sig. Derfor har vi måttet indordne os under det, regeringen har anbefalet alle os danskere, siger Lars Linderholm.

Kunne man ikke lade det være op til besøgsparrene selv at vurdere, om de vil mødes?

- Vi har ansvaret for rigtig mange af vores medlemmer og frivillige, og de skal være trygge. Ved bare at lægge ansvaret helt ud til den enkelte, kunne nogle komme i en situation, hvor de føler sig presset ud i noget, de ikke har lyst til. Det handler om at skabe trygge rammer for alle. I Ældre Sagen passer vi ekstra godt på.

Ældre Sagen har presset på for, at besøg på plejecentrene har kunnet genoptages. Står det ikke lidt i modsætning til, at I ikke lader besøgsvenner ses?

- Vi har peget på, at nogle af restriktionerne på plejecentrene har meget svære konsekvenser for blandet andet mennesker med demens. Ved fuldstændig at isolere dem fra deres egne pårørende, så blev kuren måske værre end midlet. Den kamp har vi kæmpet, og jeg synes ikke, de to ting står imod hinanden, siger Lars Linderholm.

Han gør opmærksom på, at Ældre Sagen hele tiden følger med i udviklingen og følger regeringen anbefalinger. Foreløbig gælder de nye anbefalinger, der træder i kraft fra juni, frem til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce