Annonce
Odense

Ældre på langfart i rickshaw

15 plejehjemsbeboere bliver kørt 300 kilometer i rickshaw-cykler. Turen går fra Flakhaven til Hamburg

Odense: Eventyrlystne plejehjemsbeboere og 20 hårdtarbejdede hjælpere skal i næste uge ud på noget af en rejse.

På torsdag sætter i alt 15 odenseanske og fem københavnske plejehjemsbeboere sig til rette som passagerer i et felt af 10 rickshaw-cykler. I løbet af tre dage skal 20 hjælpere køre plejehjemsbeboerne den 300 kilometer lange tur fra Flakhaven i Odense til den tyske storby Hamburg.

Den udsædvanlige tur udspringer af det landsdækkende initiativ "cykling uden alder", der i maj blev etableret i Odense. Her sørger frivillige for, at plejehjemsbeboere kommer ud at køre som passagerer i rickshaw-cykler.

Annonce

En unik oplevelse

Odenses ældrerådmand, Per Berga Rasmussen (EL) glæder sig over, at 20 plejehjemsbeboere i den kommende uge får sig en helt unik oplevelse. Selv cykler rådmanden med de første kilometer på torsdag.

- Jeg glæder mig meget til at se deres glade ansigter, når de forlader Odense og cykler af sted på deres formentligt længste cykeltur nogensinde.

Annonce

100 daglige kilometer

Turen til Hamburg er delt i tre etaper, der hver især er på omkring 100 kilometer. Torsdag bevæger feltet sig fra Odense til Sønderborg via færgeruten Bøjden-Fynshav.

På andendagen fredag går turen fra Sønderborg til Rendsborg midt i Slesvig-Holsten. Efter planen ankommer feltet i Hamburg ved 17-tiden om lørdagen.

Under hele turen bliver feltet fulgt af en følgebus med egen kok og cykelsmed.

Fem af feltets rickshaw-chauffører er personale fra de odenseanske plejecentre. De ældre passagerer er derfor i sikre hænder.

Annonce

Gode oplevelser

87-årige Bent Adolfsen er en af de plejehjemsbeboere, der ser frem til at skulle på langfart i en rickshaw.

- Med det program, der er lagt for os, så får vi helt sikkert en masse gode oplevelser, både når vi er på cyklen, men også når vi skal på afstikkere med følgebussen eller på aftentur i de byer, vi overnatter i.

I Odense er det Røde Kors, der hjælper med at finde frivillige til "Cykling uden alder".

Den 18. september bliver der holdt informationsmøde for potentielle cykelpiloter. Mødet bliver holdt på Albanigade Plejecenter klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce