Annonce
Indland

Ældre mand i kabinescooter mister livet i trafikulykke

Føreren af en personbil overså en kabinescooter og ramte den bagfra. Det kostede en ældre mand livet.

En ældre mand er sent tirsdag eftermiddag blevet dræbt i en trafikulykke nord for Holstebro.

Ulykken skete på Skivevej omkring syv kilometer nord for Holstebro.

- Den ældre mand kommer kørende i sin kabinescooter, da han bliver ramt bagfra af en personbil, der kører i samme retning, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En lægeambulance blev tilkaldt. Lægen erklærede efter kort tid manden død på ulykkesstedet.

Det er uvist, hvorfor bilisten overså den ældre mand, men det kan skyldes et øjebliks uopmærksomhed. Der er helt rutinemæssigt taget en blodprøve af bilisten for at fastslå, om han skulle have været påvirket af alkohol eller stoffer.

En bilinspektør har undersøgt ulykkesstedet og de involverede køretøjer for at fastslå, hvordan ulykke skete.

Ifølge politiet er den dræbte formentlig en ældre mand fra lokalområdet, men han er tirsdag aften ikke identificeret med sikkerhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce