Annonce
Indland

Ældre mand i kabinescooter mister livet i trafikulykke

Føreren af en personbil overså en kabinescooter og ramte den bagfra. Det kostede en ældre mand livet.

En ældre mand er sent tirsdag eftermiddag blevet dræbt i en trafikulykke nord for Holstebro.

Ulykken skete på Skivevej omkring syv kilometer nord for Holstebro.

- Den ældre mand kommer kørende i sin kabinescooter, da han bliver ramt bagfra af en personbil, der kører i samme retning, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En lægeambulance blev tilkaldt. Lægen erklærede efter kort tid manden død på ulykkesstedet.

Det er uvist, hvorfor bilisten overså den ældre mand, men det kan skyldes et øjebliks uopmærksomhed. Der er helt rutinemæssigt taget en blodprøve af bilisten for at fastslå, om han skulle have været påvirket af alkohol eller stoffer.

En bilinspektør har undersøgt ulykkesstedet og de involverede køretøjer for at fastslå, hvordan ulykke skete.

Ifølge politiet er den dræbte formentlig en ældre mand fra lokalområdet, men han er tirsdag aften ikke identificeret med sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce