Annonce
Assens

Ældre. Demografi-regulering på ældreområdet

Charlotte Kjær (S), Assens Byråd. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

På byrådsmødet onsdag 25. juni besluttede et enigt byråd at vedtage en ny demografimodel på ældreområdet - til punktet knyttede jeg et par kommentarer, som jeg gerne vil dele med avisens læsere.

Vi - i den socialdemokratiske gruppe - er utroligt glade for, at byrådet endelig har besluttet en demografimodel på ældreområdet, der med ganske få ord gør, at vi nu også på vores område - lige som der er nærmest altid har været på skole og dagtilbud - får tilpasset vores tekniske budget, når vi har flere borgere i hjemmeplejen, sygeplejen og på hjælpemiddelområdet. Dette vil der blive taget højde for, inden vi begynder budgetforhandlinger.

Vi har sparet enorme summer på Social- og Sundhedsområdet de senere år, dermed har vi forringet vores service overfor borgerne. Vores medarbejdere løber stærkt og vores ledelsesspænd er højt ... Dette er jeg sikker på, vi alle byrådsmedlemmer er bevidste om.

Derfor sendte vi i byrådssalen et sommerønske af sted, vel vidende, at vores tilgang ikke skal være “send flere penge”, alligevel vil vi gerne henlede opmærksomheden på, at når vi sammenligner vores udgiftsniveau på ældre 67-plus med Nyborg, Kerteminde, Nordfyn, Middelfart, Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommuner, så burde alene dette område tilføres knap 18 mio. kr. årligt.

Når jeg siger, at vi ikke bare skal sige “send flere penge”, så er det alligevel et issue her, fordi vi ligger simpelthen for lavt på vores service, når vi taler ældreområdet. Dette håber vi - i den socialdemokratiske gruppe - vil være et tema i de kommende budgetforhandlinger. (forkortet af red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

SUS Nyborg langt fra niveau

Annonce