Annonce
Læserbrev

Ældre. Alle bør få glæde af madmillionerne

Annonce

Læserbrev: Når man læser hele artiklen ”Ældrerådet: flere bør få glæde af madmillioner”, i Stiftstidende onsdag, kan læseren måske få den opfattelse, at ældrerådet kritiserer, at der er plejehjem, der får maden lavet på plejehjemmene. Intet er mere forkert. Ældrerådet ønsker netop, at maden skal tilbage. Men på alle plejehjemmene. Dette har desværre meget lange udsigter med de kendte forudsætninger i budgettet. Og hvad gør man så?

Ældrerådet var i flere omgange inviteret med på råd om, hvordan pengene til mad på plejehjemmene bedst kunne bruges. Desværre blev det ved invitationen, og vi blev aldrig indkaldt til drøftelser. Derfor udfærdigede vi i ældrerådet vores høringssvar, der kan læses nedenunder, og hvor alle kan se, hvad vores tanker er. En ens behandling af de ældre på plejehjemmene med lige mulighederne for alle.

Høringssvar: “I Odense Kommune har der kørt forsøgsordninger af forskellig karakter vedrørende madlavningen på plejehjemmene. Disse forsøgsordninger er nu overstået. Fremstilling af maden på det enkelte plejehjem er stadig det optimale og det store ønske. Kan læses i en evaluering, lavet af det anerkendte Epinion. Dette ønske kan Odense Kommune ikke indfri pt. og foreslår derfor en gradvis genåbning af køkkener på plejehjem, men med de økonomiske forudsætninger, der er fremlagt, vil der være tale om en uoverskuelig lang årrække, før man er raden rundt.

Set i dette lys, er det derfor Ældrerådets anbefaling, at pengene fra den øgede udskrivningsprocent bruges, ligeligt fordelt på alle Odenses plejehjem, til at forbedre mulighederne for gode måltider med hjælp til de svageste beboere, fx. via ”ordningen med gæstekokke”, der har været en succes på plejehjemmene. Denne ordning giver mulighed for frisklavet mad x dage om måneden. Og kan udvides i takt med den sidste del af ”velfærdsskatten” er i hus, eller når byrådet finder de nødvendige penge. Til gavn og glæde for alle beboerne. En respektfuld ligestilling, Ældrerådet kan gå ind for.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce