Annonce
Erhverv

Ældgammel planteskole har rygende travlt: - Nu spørger folk ikke længere på prisen

Akkerup Planteskole ejes af Preben Nielsen (t.v.) og John Olesen. De overtog planteskolen fra ægteparret Jørgen og Else Holmegaard i 2007. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der er godt gang i forretningen på Akkerup Planteskole, der på ingen måde er ramt af coronakrise.

Akkerup: Medarbejderne på Akkerupvej 50 har det seneste år løbet lidt stærkere for at følge med i den store efterspørgsel, der har været og fortsat er på Akkerup Planteskoles produkter.

Det fortæller John Olesen, der ejer den 115 år gamle planteskole sammen med Preben Nielsen.

- Vores sæson har været fin, og vi er ikke ramt af corona. Lige nu har vi mere travlt, end vi plejer. Men det er ikke kun coronabaseret. Det handler også om, at der ikke er blevet flere af vores slags. Så der er blevet et mindre udbud, men efterspørgslen stiger. Så vi har godt gang i den, siger John Olesen.

Annonce

Virksomheden er en produktionsplanteskole, og det betyder, at planteskolen ikke sælger til private, men leverer derimod varer til eksempelvis havecentre og anlægsgartnere.

Mangel på hækplanter

Den store efterspørgsel på Akkerup Planteskoles sortiment har betydet, at det ikke er muligt at få fat i alle varer.

- Der er mange huller i sortimentet, og der er mangel på hækplanter. Vi har stadig hækplanter tilbage, men nogle må nøjes med mindre størrelser. Folk vil ofte gerne have deres hækplanter i 80-120 centimeter i højden, men det fås ikke mere. En del ting har været helt udsolgt. Ligusterhække og bøgehække fås stadig, men der har været rift om det, og det er ved at være en mangelvare, siger John Olesen.


Vi har været presset nogle år, hvor der har været lave priser. Men fordi der er mangel på mange af produkterne, spørger folk ikke længere på prisen, men mere om vi har det, de skal bruge.

John Olesen, medindehaver af Akkerup Planteskole


Han kalder det en positiv udfordring, som dog stadig er en udfordring for planteskolen. Men den øgede efterspørgsel gør ikke, at Akkerup Planteskole udvider deres produktion voldsomt frem til efteråret.

- Vi kommer til at udvide i det omfang, vi kan. Vi skal have både frø og materiale til at øge produktionen, og mange af vores produkter tager jo to til tre år at dyrke, så det er ikke noget, vi kan gøre henover natten. Men der vil blive skruet lidt op, siger John Olesen.

Akkerup Planteskole råder over 90 hektar, og indehaveren fortæller, at planteskolen ikke lige nu står med overvejelse om at skulle udvide i omfang.

Annonce

Ingen prisproblemer

John Olesen fortæller, at den stigende efterspørgsel kommer til at kunne ses i planteskolens regnskab.

Akkerup Planteskole

Akkerup Planteskole blev grundlagt i 1906 af Hans Jørgen Holmegaard og blev frem til 2007 drevet af hans efterkommere.

De nuværende ejere Preben Nielsen og John Olesen overtog planteskolen i 2007. Begge havde været ansat i en lægere årrække på planteskolen inden overtagelse.

Akkerup Planteskole er en af landets mest mekaniserede planteskoler.

Planteskolens sortiment består både af vildtbeplantning, skov-, læ- og hækplanter, planter til biomasse og juletræer og pyntegrønt.

- Vi har været presset nogle år, hvor der har været lave priser. Men fordi der er mangel på mange af produkterne, spørger folk ikke længere på prisen, men mere om vi har det, de skal bruge. Så vi har fået bedre priser på vores varer, fordi prisen ikke betyder så meget for folk mere, siger han.

Den øgede travlhed har ikke betydet, at Akkerup Planteskole har hyret ekstra arbejdskraft ind. Virksomheden holder fortsat fast i den faste stab på 16 medarbejdere.

- Men vi har nok at lave i sæsonen, understreger John Olesen.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce