Annonce
Nyborg

Ægtepar utilfreds med Nyborg Sygehus

Karen Christensen ligger nu i en hospitalsseng i hjemmet på Frisensgårdsvej. Her ses hun sammen med manden Jacob Christensen

ÆNGSTELSE: 78-årige Karen Christensen sendt hjem tre dage før, hun skulle skannes. Helt efter bogen siger overlæge

NYBORG: Ægteparret Jacob og Karen Rasmussen, der bor Frisengårdsvej 59 B i Nyborg, har ikke mange pæne ord til overs for Nyborg Sygehus, hvor Karen Christensen var indlagt fra den 27. november til fredag i sidste uge, efter at hun have gennemgået en stor hjerteoperation på Odense Universitetshospital et par uger tidligere.

- Jeg ved godt, at manden med den lange le var ude efter mig, og jeg er dybt taknemlig over, at jeg stadig er i live. Det kan jeg takke de dygtige læger på Odense Universitetshospitals afdeling T-2 for, siger Karen Christensen.

- Til gengæld er jeg dybt skuffet over den behandling, jeg fik, de jeg kom til Nyborg efter operationen. Årsagen er, at lægerne i Odense havde sagt til mig, at jeg skulle holde mig totalt i ro i to-tre måneder, og at jeg skulle blive på sygehuset i Nyborg, til jeg havde været til en skanning på Svendborg Sygehus mandag den 11. december - altså i mandags.

- Men sådan kom det ikke til at gå. Den første overlæge, jeg talte med på afdeling M-1 på sygehuset i Nyborg ville allerede "smide mig ud" i forrige uge, men jeg bad så mindeligt om at få lov til at blive på det trygge sygehus til efter skanningen. Jeg var ærlig talt bange for at komme hjem, før jeg havde fået vished for, at alt var, som det skulle være.

Jeg fik så allernådigst lov til at blive en uge mere, men i fredags, den 8. december, blev jeg udskrevet og afhentet af en ambulance klokken 13.30. Det var jeg dybt rystet over. Hvorfor pokker kunne de ikke beholde mig de sidste tre dage. Det er for mig helt uforståeligt, og jeg forstår ikke lægernes disposition. Jeg var jo i Odense blevet lovet, at jeg måtte blive på sygehuset til efter skanningen. Men det så lægerne på Nyborg Sygehus altså stort på.

- At en sygeplejerske så var så iskold at true med at sende mig på plejehjem, hvis jeg nægtede at blive sendt hjem til mit eget hjem, ja det slog altså hovedet på sømmet. Så blev min mand og jeg enige om at klage over behandlingen på Nyborg Sygehus, selvom det jo nok ikke hjælper en snus, siger Karen Cristensen.

Ked af det

Overlæge på M-1 i Nyborg, Kristian Angelo-Nielsen, er ked af, at Karen Christensen og hendes mand ikke føler, de har fået en god behandling.

- Jeg ved godt, at Karen Christensen gerne ville vente med at blive udskrevet til i mandags efter skanningen. Men Nyborg Sygehus er altså ikke noget rekreationshjem. Det normale, efter den slags store operationer, Karen Christensen har været igennem, og som i øvrigt kun 50 procent overlever, er, at patienterne er indlagt otte dage i Odense efter operationen, hvorefter folk enten sendes hjem eller ligger en uge på deres lokale sygehus. I dette tilfælde lod vi Karen Christensen ligge her på sygehuset dobbelt så lang tid, så jeg mener faktisk, at vi strakte os langt. For det var ingen medicinske eller lægefaglige grunde til, at hun stadig var indlagt. Derfor blev hun udskrevet - i øvrigt også for at gøre plads til andre patienter.

- Kunne I ikke have ventet de tre dage, når nu Karen Christensen var bange for at komme hjem inden skanningen?

- Jo, men Nyborg Sygehus er altså ikke et rekreationshjem. Det er et sygehus, hvor syge behandles og sendes hjem, og det forklarede jeg også Karen Christensen, der efter min mening burde være glad for, at hun i dag er nogenlunde rask, efter den meget store og risikobetonede operation.

Kristian Angelo-Nielsen har spurgt på sin afdeling, hvem der kan have truet Karen Christensen med, at hun ville blive sendt på plejehjem, hvis hun ikke makkede ret.

- Men ingen har villet vedgå at have sagt sådan, og jeg tvivler også på, at det er rigtigt. Jeg tror mere, at Karen Christensen har misforstået en besked fra en sygeplejerske. For her fra sygehuset sørgede vi naturligvis også for, at Karen Christensen fik besøg af en hjemmesygeplejerske, så snart hun kom tilbage til sit hjem, slutter Kristian Angelo-Nielsen.

For at gøre det hele endnu mere trist, set fra Karen og Jacob Christensen synspunkt, fik Karen først søndag at vide, hvornår hun skulle til skanning i Svendborg dagen efter. Og trods lægernes formaning om, at hun skulle være sengeliggende og holde sig i ro i to-tre måneder efter operationen, blev hun afhentet af en taxa og kørt til skanning i Svendborg. Hun måtte altså sidde op hele vejen.

I Svendborg spurgte lægerne forgæves efter hendes indlæggelsespapirer. De lå på Nyborg Sygehus, og en blodprøve, hun skulle have haft med, havde hun heller ikke fået taget.

- Ja, og så måtte min kone også sidde op hele vejen hjem fra Svendborg i en ambulance, og vi har intet hørt om resultatet af skanningen. Det er i bund og grund for dårligt, siger Jacob Christensen.

"Xx"

Xx

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce