Annonce
Nyborg

Ægtepar i coronafare overfuset: Bad høfligt om afstand

Nyborgenser er frustreret over en udbredt modvilje mod at holde afstand i det offentlige rum. Han oplever sammen med sin hustru at blive overfuset, når de beder om at holde den afstand, der onsdag blev praktiseret ved den mobile coronatest på havnen. Foto: Christian Duch
Ældre ægtepar bliver mødt med himmelvendte øjne og det, der værre, når de bevæger sig uden for hjemmets fire vægge.
Annonce

NYBORG: Når man er 77 år gammel og lider af to alvorlige sygdomme, er frygten for coronavirus selv sagt stor.

Ikke desto mindre bliver et nyborgensisk ægtepar både overfuset og mødt med himmelvendte øjne, når de beder andre om at holde afstand.

- Vi har mere end én gang oplevet, at folk har kaldt os nogle være idioter og bedt os om at holde op med "det der", fortæller manden.

Han har henvendt sig til Fyens Stiftstidende med et opråb og en opfordring til at vise respekt for de fatale konsekvenser, smitte med corona kan få for mennesker, som i forvejen er ramt af alvorlig sygdom.

- Min hustru har uhelbredelig kræft og en hjertelidelse. Og der skal man altså passe på. Det er også derfor, vi tidligere har været i frivillig karantæne, som i øvrigt er en deprimerende oplevelse, når vi ellers har været vant til at gå tur hver eneste dag, tilføjer han.

Annonce

Frygter reaktionerne

Den 77-årige mand, der sammen med sin hustru bor i det centrale Nyborg, har bedt om ikke at få sit navn nævnt.

- Vi har haft rigeligt med negative reaktioner. Og jeg er helt sikker på, det bare vil blive endnu værre, hvis vi vores navne kommer i avisen, forklarer han.

Hans navn, adresse og telefonnummer er imidlertid Fyens Stiftstidende bekendt.


Nu er det, som om folk synes, det er almindelig hverdag igen, og så mener man åbenbart ikke, man skal tage hensyn til andre mennesker mere.

77-årig nyborgenser i særlig risikogruppe


- Det er efterhånden sådan, at vi overvejer slet ikke at gå ud, fordi vi bliver overfuset af folk. Og det er bare trist, at det skal være sådan, fastslår han.

Han er rystet over den måde, mange opfører sig på - tilsyneladende i den falske tro, at coronakrisen er overstået.

- På en eller anden måde må folk vækkes igen. Det gik så fint i starten. Men så blev der lukket mere og mere op. Og nu er det, som om folk synes, det er almindelig hverdag igen, og så mener man åbenbart ikke, man skal tage hensyn til andre mennesker mere, tilføjer han.

Annonce

Løber spidsrod

Og blive hjemme for ikke at blive overfuset på gaden synes han omvendt heller ikke er noget rimeligt krav at stille til ham og hans hustru.

- Når man som os har været i frivillig karantæne en periode, og lægen så foreslår, at vi kommer ud og får lidt frisk luft, forsøger vi naturligvis at gøre det. Og så er det altså ærgerligt, at vi skal løbe spidsrod. Det bliver man i trist humør af, og man taber lysten til alt, fortæller han.

Afstand og hygiejne

Det er færre end halvdelen af fynboerne, som er meget opmærksomme på at holde afstand i det offentlige rum.

Det viser en analyse, Kantar Gallup har gennemført for Sundhedsstyrelsen. Kantar Gallup har bedt 2051 fynboer svare på to spørgsmål:

45,3 procent svarer, at de "i høj grad" er opmærksom på at holde 1-2 meters afstand til andre mennesker. 2,2 procent svarer "slet ikke".

63,4 procent svarer, at de "i høj grad" er opmærksom på god håndhygiejne ved håndvask og brug af håndsprit. 0,6 procent svarer "slet ikke".

Ifølge Sundhedsstyrelsen befinder personer over 70 år med alvorlig sygdom sig i en særlig risikogruppe.

Blandt Sundhedsstyrelsens anbefalinger til den særlige risikogruppe er at holde afstand til andre i det offentlige rum.

Og også at bede andre om at tage hensyn ved at holde afstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce