Annonce
Assens

Æg-producent kan stikke endnu en fjer i hatten

Henrik Pihl Winterø, 33 år, har vundet prisen som Årets unge landmand. Foto: Michael Bager
Henrik Pihl Winterø har vundet prisen som Årets unge landmand for sin flotte æg-produktion og utraditionelle vej ind i branchen.

Ladegård: Henrik Pihl Winterø kan nu kalde sig Årets unge landmand. Prisen blev uddelt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning onsdag aften.

I konkurrencen var den 33-årige æg-producent fra Aalundgaard, som ligger mellem Aarup og Orte, oppe mod to andre unge landmænd; en økologisk svineproducent og en mælkeproducent, som begge er fra Give.

- Det er helt overvældende, det her. Jeg er utrolig stolt over at vinde prisen. Den betyder rigtig meget for mig, for den er et bevis på, at der er nogen, der har lagt mærke til det arbejde, vi gør hver dag. Prisen er en stor anerkendelse. Og så skaber den glæde i et erhverv, der ellers kan være hårdt presset, sagde Henrik Pihl Winterø ved prisoverrækkelsen ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.

Begrundelsen for, at han vandt, var, at Henrik Pihl Winterø har en flot produktion, som peger fremad, og at han har tænkt utraditionelt på sin vej ind i faget. Henrik Pihl Winterø ville egentlig gerne arbejde med slagtekvæg og satte en annonce i et fagblad, hvori han efterlyste en landmand, der var interesseret i generationsskifte.

Ved tilfældigheders spil endte han med at overtage hønseriet på Aalundgaard, som han har været med til at omlægge fra buræg til skrabeægproduktion.

Annonce

30.000 kroner i præmie

Præmien er en studietur til en værdi af 30.000 kr., og den uddeles af Gjensidige, Landbrugsavisen og Landbrug & Fødevarer.

Det er i øvrigt ikke første gang, Henrik Pihl Winterø modtager en pris for sit arbejde. På Fjerkrækongressen i marts 2019 blev han kåret som årets æg-ambassadør.

Henrik Pihl Winterø fik prisen for sit store engagement samt evnen til at bygge bro mellem byboere og landmænd, lød begrundelsen.

Det er også Landbrug & Fødevarer, der står bag kåringen af årets æg-ambassadør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce