Her i august, mens ferien for de flestes vedkommende ebber ud, skal vi lave lækker morgenmad med æg.
Selv har jeg holdt ferie i ugerne 29 og 30. I den første uge havde vi traditionen tro mange gæster i vort hus i Sverige. Og Thomas, min mands fætter, havde de smukkeste æg med. De har inspireret mig til denne måneds køkkenskole, som jeg kalder æg til morgenmad.
Æggemuffins:
8 æg
Salt og peber
25 g smør
1 stor håndfuld krydderurter
50 g bacon
Tomatsalat:
4 store tomater
1 frisk mozzarella (i pose)
1 håndfuld basilikum
1 spsk. olivenolie
Pisk æg sammen og tilsæt salt og peber.
Smør en kokotte med smør.
Finhak krydderurterne.
Skær bacon i tynde skiver.
Hæld æggemassen i kokotten, fordel krydderurterne og til sidst baconstykkerne.
Bag i ovnen ved 210 grader i 15 minutter.
Skær tomater og mozzarella i skiver og taglæg med basilikumblade. Dryp med olie, salt og peber.
Server æggemuffins og tomatsalat sammen med en lækker spegepølse og dertil en god kop kaffe samt juice.