Annonce
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Carlslund har nu fem ejere. Fra venstre er det Hanne Larsen, Katja Villum Jensen, Niels-Henrik Hansen, Jannick Jørgensen og Jan Njri. Foto: Jonas Ancher Nyeng
En af de tidligere ejere af det konkursramte Restaurant Carlslund går nu sammen med fire tidligere medarbejdere og genstarter den navnkundige restaurant i Fruens Bøge. Restauranten åbner igen på fredag.
Annonce

Knap tre måneder efter, at Restaurant Carlslund i Fruens Bøge gik konkurs, er det endnu engang blevet tid til at skrive en historie om genopstandelse.

Den tidligere nedbrændte restaurant gik konkurs kort efter, at regeringen i midten af marts valgte at tvangslukke alle restaurationer for at mindske smittespredningen af ny coronavirus.

Men fredag klokken 11 vil der igen blive serveret æggekage og andre danske retter i Carlslund. Niels-Henrik Hansen ejede det konkursramte driftsselskab sammen med Jacob Høffner, og vil fortsat være en del af ejerkredsen. Men denne gang bliver det dog sammen med fire medarbejdere, der er gået sammen om at redde restauranten og de lokale arbejdspladser.

- Det bliver fire af mine tidligere medarbejdere og så mig, der kommer til at stå som de nye ejere af driftsselskabet Carlslund. På den måde er det de gamle medarbejdere, som nu er med til at genrejse Carlslund, siger Niels-Henrik Hansen.

De fire andre ejere bliver Jannick Jørgensen, Hanne Larsen, Katja Villum Jensen og Jan Njri.

- Det kom selvfølgelig som et stort chok, da coronakrisen kom og vi pludseligt lukkede. Vi har jo alle sammen lagt en masse tid og sjæl i Carlslund, og det skulle jo ikke bare gå til spilde. Så vi blev enige om, at vi gerne ville åbne det her sammen og forsøge at beholde de mange arbejdspladser, siger Jan Njri, der i sin tid startede som opvasker i Carlslund og altså nu er medejer af restauranten.

Direktør for ejendomsselskabet, Mads Nørlund Henningsen, er glad for den nye konstellation.

- Der er da ikke nogen tvivl om, at vi er brandærgerlige over konkursen og den situation, som vi har stået i. Det har kostet os en frygtelig masse penge, tid og frustrationer. Men vi kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. Så vi håber selvfølgelig, at folk vil være glade for, at vi kan åbne igen. Vi synes selv, at det er en god historie, at en gruppe tidligere medarbejdere nu bliver medejere af Carlslund, siger Mads Nørlund Henningsen.

Restaurant Carlslund

Carlslund nyere historie har budt på flere genrejsninger.

Efter at være brændt ned i en pyromanbrand i 2015 slog Restaurant Carlslund igen dørene op i maj 2017.

Tidligere var ejendommen ejet af Odense Kommune, men efter branden blev den solgt til en investorgruppe, som valgte at genopføre ejendommen til en oplyst pris på omkring 13 millioner kroner.

Ejendommen blev opført i samme stil som den oprindelige ejendom, som blev opført i 1871 af kammerherre Benzon på Kristiansdal. Kammerherren valgte at opkalde stedet efter sin søn.

Annonce

Samme koncept

Selvom det nye Carlslund bliver rejst oven på et konkursbo, bliver der ikke ændret på noget i konceptet eller på menukortet, der dog kommer til at antage engangsform på grund af coronareglerne.

Ifølge Niels-Henrik Hansen er der ikke grund til at lave de store ændringer.

- Jeg har været med til at drive det i de sidste tre år, hvor de to første år var op ad bakke. Men før konkursen havde vi fået styr på det hele og stod to millimeter fra målstregen med udsigt til en sommer med et fantastisk musikprogram, da vi så blev ramt af noget, som ingen mennesker i hele verden kunne forberede sig på, siger Niels-Henrik Hansen, der dog også mener, at det er vigtigt at kigge på Carlslund-konkursen i et lidt større perspektiv.

- Det er ikke sådan, at jeg har ligget søvnløs om natten over konkursen. Der er jo mange, der har haft det 100 gange værre end vores lille restaurant nede i Fruens Bøge Skov. Jeg har bare været ærgerlig over det, siger han.

Carlslund lukkede hurtigt restauranten ned, efter at regeringen begyndte at indføre restriktioner for at begrænse smittespredningen af ny coronavirus. Med de nuværende regler kan restauranten tage imod næsten det samme antal gæster som før nedlukningen. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce