Annonce
Nordfyn

Æbleskiver og pandekager: Søndersø prøvesmagte det mulige multihus

Der blev blandt andet lavet pandekager og solgt æbleskiver til julemarkedet. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Der var gløgg, pandekager og en stor forsamlingshygge på menuen, da et julemarked fyldte det gamle mejeri i Søndersø.

Søndersø: Kort efter juletræet begyndte sin strålen i Søndersø Bypark, stimlede byens borgere ned mod den gamle mejeribygning knapt så langt derfra. Her fik søndersøerne chancen for at prøvesmage det mulige multihus - i bogstaveligste forstand.

For i det store hvide rum duftede der af gløgg, æbleskiver med marmelade og sydende pandekager. Efter nissehueklædte børn og deres voksne følgesvende havde fyldt paptallerkener og -krus, og mens de så småt begyndte at fylde maverne, kunne de alle tage en bid af stemningen.

Der opstod latter og glade ansigter, når familier hilste på hinanden, og langs boderne spærrede folk øjnene op for garnruller af Wensleydale-fåreuld eller de mange små porcelænnissemænd.

Det gamle mejeri blev et samlingspunkt, som Styregruppen for Multi- og Samlingshuset i Søndersø gerne vil have, det skal være. Fyldt med hygge, glade samtaler, barnlig fascination og måske lidt godt til ganen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce