Annonce
Kultur

Æblefestivalen vil lave lokalt fødevarmarked

Ved Æbkefestivalen 2018 var der blandt andet mulighed for at lave most af egne æbler. Arkivfoto: Kim Rune
Der er allerede nye ideer i støbeskeen forud for Æblefestival 2020, men har du også ideer til, hvordan festivalen kan udvikle sig, så mød op på generalforsamlingen, lyder opfordringen fra formand Else Marie Kristensen.

Assens: Alle med interesse for æbler er velkomne, når Æblefestivalen kalder til generalforsamling på Tobaksgaarden torsdag 27. februar klokken 19.

For for at Æblefestivalen fortsat skal være en succes, kræver det også, at den udviklersig. Derfor er nye ideer velkomne.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på festivalen og vil bruge de mange gode erfaringer til at lave en endnu bedre Æblefestival i 2020. Det har været en fornøjelse at opleve festivalens udvikling gennem seks år. Cykelrickshaws var en af de store nyheder i 2019. Under mottoet ”Alle har ret til vind i håret og æblekinder” har vi cyklet ud i Assens kommune med ældre og fysisk handicappede, turene går ud i naturen, ud for at finde æbletræer samt opleve naturen og ikke mindst få æblekinder og vind i håret, siger formand Else Marie Kristensen i en pressemeddelelse. Festivalens succes skyldes ikke mindst den brede opbakning fra flere sider, påpeger hun.

Annonce

Fødevaremarked

Der er allerede planer og ideer på tegnebrættet for den kommende æblefestival.

- Vi vil lave aktiviteter for børn i aldersgruppen nul-fem år i samarbejde med biblioteker, institutioner, dagplejen med flere. Vi har også planer om et lokale fødevaremarked i samarbejde med frugtavlere, fødevareproducenter, kokke og forbrugere. Derudover vil vi arbejde videre med cykelrickshaw-initiativet, og der kommer sikkert flere ideer på generalforsamlingen, siger Else Marie Kristensen.

Smag på æblegodter

Efter generalforsamlingen vil Jørgen Sjøgaard fra Bølle Æbler fortæller om sine erfaringer med at dyrke økologiske æbler gennem 30 år i sin æbleplantage i Andebølle. I de senere år har han udviklet virksomheden og fremstiller nu også cider, æblelikør, æblebrændevin, most og andre produkter lavet på æbler, og han har lovet at tage lidt smagsprøver med.

Generalforsamlingen byder også på kaffe og - selvfølgelig fristes man til at sige - æblekage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce