Annonce
Assens

Æblefestival: Laver du den bedste cider?

Else Marie Kristensen og Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Mjød & Honning bider i - ikke det sure æble - men det saftige æble. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Æblefestivalen inviterer igen i år til cider-konkurrence.

Assens Kommune: Laver du din egen cider?

Så har du muligheden for at stryge helt til tops, når Æblefestival Assens Kommune 2018 nu inviterer alle til at deltage i en cider-konkurrence.

Cider er blevet populært, og flere og flere laver cider på æbler fra egen have.

- Danmark har et eminent godt klima til æbledyrkning, alligevel har vi stort set ingen tradition for at lave cider her til lands. Det må vi gøre noget ved, siger Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød.

Han er tovholder på cider-konkurrencen og fortæller, at man med cider-konkurrencen samtidig også gerne vil udbrede kendskabet til æblet og dets anvendelse i cider-fremstilling.

Hvis du har mod og lyst til at deltage i konkurrencen, skal du som minimum finde 1,5 liter cider frem. De skal være tappet på mindst to flasker, og du skal indlevere dem til bedømmelse senest lørdag den 13. oktober til denne adresse: Æblefestival Assens Kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, 5492 Vissenbjerg.

Det koster 100 kroner at deltage per cider.

- Det er andet år, vi afholder cider-konkurrence. Og i år har vi inddelt konkurrencen i tre kategorier. Der er en for den søde cider, en for den tørre cider og en for den specielle cider, fortæller Klaus Ankerstjerne Eriksen.

På Æblefestivalens hjemmeside www.aeblefestivalassens.dk/ciderkonkurrence-2018/ kan man læse mere om reglerne for cider-konkurrencen.

Annonce
Flere og flere fremstiller selv cider. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce