Annonce
Assens

Æblefestival: Laver du den bedste cider?

Else Marie Kristensen og Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Mjød & Honning bider i - ikke det sure æble - men det saftige æble. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Æblefestivalen inviterer igen i år til cider-konkurrence.

Annonce

Assens Kommune: Laver du din egen cider?

Så har du muligheden for at stryge helt til tops, når Æblefestival Assens Kommune 2018 nu inviterer alle til at deltage i en cider-konkurrence.

Cider er blevet populært, og flere og flere laver cider på æbler fra egen have.

- Danmark har et eminent godt klima til æbledyrkning, alligevel har vi stort set ingen tradition for at lave cider her til lands. Det må vi gøre noget ved, siger Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød.

Han er tovholder på cider-konkurrencen og fortæller, at man med cider-konkurrencen samtidig også gerne vil udbrede kendskabet til æblet og dets anvendelse i cider-fremstilling.

Hvis du har mod og lyst til at deltage i konkurrencen, skal du som minimum finde 1,5 liter cider frem. De skal være tappet på mindst to flasker, og du skal indlevere dem til bedømmelse senest lørdag den 13. oktober til denne adresse: Æblefestival Assens Kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, 5492 Vissenbjerg.

Det koster 100 kroner at deltage per cider.

- Det er andet år, vi afholder cider-konkurrence. Og i år har vi inddelt konkurrencen i tre kategorier. Der er en for den søde cider, en for den tørre cider og en for den specielle cider, fortæller Klaus Ankerstjerne Eriksen.

På Æblefestivalens hjemmeside www.aeblefestivalassens.dk/ciderkonkurrence-2018/ kan man læse mere om reglerne for cider-konkurrencen.

Flere og flere fremstiller selv cider. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce