Annonce
Assens

Æblefestival i Assens: Måske kan Fyn blive Æblernes Ø

Assens: Der bliver naturligvis serveret kaffe og æblekage, når der torsdag 21. februar kl. 19 holdes generalforsamling i Æblefestival Assens Kommune 2019 på Tobaksgaarden i Assens. Alle æble-entusiaster inviteres til at deltage.

Efter generalforsamlingen vil Ask Katzeff fortælle om sine visioner om Fyn som Æblernes Ø. Han har gjort sig nogle visionære tanker om æbler og Fyn. Fyn har en lang og stolt tradition for dyrkning af æbler, en tradition, der med en vis mængde fremsynethed og ildhu, ville kunne danne grundlag for en spændende fremtid, hvor Fyn vil være kendt verden over som Æblernes Ø. Med ja-hatten på og krystalkuglen i hånden tager Ask Katzeff tilhørerne med på en tidsrejse ud i en nær fremtid, hvor Fyn er et mekka for æbleelskere verden over med æbleambassader i alle store byer og et fornemt ry som nordens Champagne.

Ask Katzeff er kunstner og forfatter samt stifter af Svendborg Ciderklub, der er forenet omkring det noble formål at lave og ikke mindst drikke cider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce