Annonce
Assens

Æblefestival: Aktiviteter over hele kommunen

Under Æblefestivalen er der aktiviteter flere steder i Assens Kommune i uge 41 og uge 42. Arkivfoto: Laust Jordal

Assens: Foruden aktiviteter i Assens by, så sker der også meget mere under Æblefestivalen i Assens Kommune i uge 41 og uge 42 rundt omkring. Her får du et udpluk fra "træet".

Tirsdag 6. oktober er der æbleskattejagt i Voldtofte på Bjørnemosegård kl. 10 for børn. Adressen er Voldtoftevej 10 i Glamsbjerg.

Fredag 12. oktober kl. 16 holder Danish Outdoor cider-kursus i Tommerup Stationsby, hvor du kan medbringe dine egne æbler, så de kan blive presset til most. På kurset giver mikrobrygger Klaus Ankerstjerne Eriksen tips. Adressen er: Tallerupgård, Tallerup Álle 10 i Tommerup St. Pris: 650 kr.

Hos Vestfyns Hjemstavnsforening vil der blive vist historiske æblesorter og fortalt. Der vil være aktiviteter for både børn og voksne. Det er onsdag 17. oktober på Hjemstavnsgården i Gummerup. Samme dag er der hos Strandbyladen ved Haarby, Strandbyvej 30, kl. 11-12 (og kl. 13-14) mulighed for at lave et ikon-inspireret æblekunstværk på et lille lærred. Det står Louise Skræp for. Det er for voksne og børn fra otte år. Pris: 75 kr. pr. værk. Der er også kl. 12-13 (og kl. 14.15) ølsmagning og fortælling om hobbybryg ved Brian Skræp, Skræp Bryghus samt åben café kl. 11-15.

Der er "fyraftenshave" på Kærvangen 5 i Turup. Her ligger Det Gamle Gartneri (tidligere gartneriet Rosenfryd). Det er fredag 19. oktober kl. 17. Der er også fyraftenshave 12. oktober kl. 17 på Hesselbjergvej 18 i Glamsbjerg.

Lørdag 20. oktober er der cider-konkurrence på Magtennbølle Sulelænge. Adressen er Magtenbøllevej 94 i Vissenbjerg. Der er et deltagergebyr på 100 kr. pr. cider.

Mere om aktiviteter, tid, sted, priser og info finder du på Æblefestivalens hjemmeside, aeblefestivalassens.dk, hvor du også kan få at vide, hvordan du tilmelder dig årets æblekagekonkurrence. Det er senest 15. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce