Annonce
Assens

Æbledag i Magtenbølle for hele familien

Magtenbølle byder igen i år på masser af aktiviteter med æbler som omdrejningspunkt. Arkivfoto: Laura Kold

Magtenbølle: I Magtenbølle fejres Ingrid Marie, Filippa, Cox Orange, Gråsten og alle de andre fuldmodne æbler ved æbledagen lørdag 20. oktober. Det er femte år, Magtenbølle afholder æbledag som en del af æblefestivalen i Assens Kommune.

Den store æblepresse er fundet frem for at presse medbragte æbler til æblemost. Der holdes æblekagekonkurrence, og vil du være med, så skal du senest melde dig til 18. oktober til Else Marie Kristensen på elsemarieeventyr@msn.com.

Ciderkonkurrencen er et nyt tiltag, og cidere skal indleveres senest 13. oktober for at kunne deltage i konkurrencen.

Dagen byder blandt andet også på tegneværksted, glasworkshop og andre aktiviteter for børn. Minigrisene fra Magtenbølle er også med, og i Café Æblet er der æblelækkerier. Der er også musikalske indslag fra koret "13 rigtige", og Birger Pedersen kommer forbi og underholder med æblesange og musik

Du kan få mere information hos Else Marie Kristensen på tlf. 2013 5492.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce