Annonce
112

Årvågen ung mand slog alarm: Lumsk brand i skovbund ved Svanninge Bakker

Svanninge Bakker huser meget forskelligartet natur. Mandag aften brændte mellem 200 og 300 kvadratmeter skovbund tæt på Odensevej, inden Beredskab Fyn kom frem og fik ilden slukket. Arkivfoto
Beredskab Fyn måtte slukke naturbrand i skovbunden ved Svanninge Bakker. Et område på mellem 200 og 300 kvadratmeter blev brændt af.

Faaborg: En årvågen ung mand alarmerede mandag aften Beredskab Fyn efter at have set røg stige op fra skovbunden ikke så langt fra ishuset ved Svanninge Bakker. Han var netop stået af bussen og på vej hjem gennem skoven, da han så, at noget var galt.

Da brandvæsenet kom frem tæt på klokken 18, viste det sig, at ilden havde været i gang i noget tid.

- Grannålene i bunden af skoven brænder med sådan en stille glødeild, men når ilden støder på gamle rødder og træstammer, tager den fat. Og jeg vil tro, at ilden havde været i gang i noget tid, da vi kom frem, for vi kunne se, at nogle af stammerne var brændt igennem, siger indsatsleder ved Beredskab Fyn, Per Aaskov.

I alt var et område på mellem 200 og 300 kvadratmeter brændt af.

- Det krævede noget vand og lidt mandskab, der skulle spule området godt igennem for at være sikker på, at ilden var slukket, fortæller Per Aaskov.

Han vil ikke udtale sig om, hvad årsagen til branden var, men der var ikke umiddelbart noget, som antydede, at ilden var påsat. Det kan i stedet have været et glasskår, som har ligget på jordet, der har forstærket solens stråler og dermed sat ild til grannålene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce