Annonce
Bagsiden

Årets yndlingsoffer: Bertel Haarder hædret i Svikmøllen

Thomas Wivel overrakte kulturminister Bertel Haarder prisen som årets yndlingsoffer i Svikmøllen 2016 fredag på Lindhardt og Ringhofs stand på Bogforum i Bella Center: Dansk politiks svar på Keith Richard, kaldte Wivel ham.

102. årgang af det satiriske årsskrift Svikmøllen kårede i dag kulturminister Bertel Haarder (V) som årets yndlingsoffer. Kåringen fandt sted på Bogforum i Bella Center.

- Dansk politiks svar på Keith Richards, kaldte komikeren Thomas Wivel ham i sin tale, da kulturminister Bertel Haarder (V) i dag modtog prisen som årets yndlingsoffer i Svikmøllen.

Kåringen fandt sted på forlaget Lindhardt og Ringhofs scene ved Bogforum i Bella Center i København.

Efter at Blæksprutten ikke længere udkommer, er Svikmøllen det eneste tilbageværende landsdækkende satirehæfte. Årets hæfte er 102. årgang, og ifølge redaktionen har Bertel Haarder været minister næsten lige så længe.

Under alle omstændigheder er han den længst siddende minister i Danmark nogensinde. Ikke den længste, for det er fynske Lars Christian Lilleholt med sine 203 cm.

Satiretegner Lars Andersen har i årets Svikmøllen portrætteret Bertel Haarder i en billedkavalkade, der angiveligt skal være arkivfotos fra Svikmøllens arkiv. Her ses Bertel med matrostøj fra 1910'erne, som rullekraveklædt intellektuel i 1960'erne, punker i firserne og som brillebærende politiker i resten af Danmarkshistorien. Kun en kulstof-14-prøve kan afsløre Bertels virkelige alder, tilføjer Lars Andersen.

Bertel Haarder i Bob Katzenelsons streg.

The Haarder they fall

I en anden tekst i årets Svikmøllen bemærkes det, at Bertel Haarder med næsten 8000 dage kun overgås internationalt af Fidel Castro og Robert Mugabe, og han nu går målrettet efter Holger Danskes rekord i disciplinen længst muligt på taburetten. Thomas Wivel citerede i sin tale et kampråb fra firserne, han selv som ung havde råbt ved en demonstration foran Christiansborg:

- "The Haarder they fall, the sooner they Schlüter". Men du faldt ikke, Bertel. Bestemt ikke. Der skal meget til at slå dig af pinden, sagde Thomas Wivel.

Kulturministeren fik overrakt en satiretegning af Bob Katzenelson - samt en skål risengrød for at sikre, at hans temperament blev holdt i ave over for de fremmødte journalister.

Nye i Svikmøllens redaktion i år er tegnerne Roald Als og Gitte Skov samt skribenterne Anders Lund Madsen og Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Sidstnævnte er Radio 24syvs ukronede satiredronning i det daglige program "Den Korte Radioavis". Seniorkorrespondent Kirsten Birgit er en fiktiv person, der spilles af skuespiller og klarinettist Frederik Cilius Jørgensen.

Forsiden af årets Svikmøllen, der udkommer i dag. Højst usædvanligt er en af de karrikerede kente på forsiden samtidig skribent på skriftet, nemlig seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm yderst til højre.
Annonce
Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Bagsiden

Sprogdoktoren: Bogstavet ”jod” – eller ”joj”

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Fyn For abonnenter

Jim Lyngvild: - Hvis jeg stopper med at være et legesygt legebarn som 50-årig, vil jeg hellere stille træskoene

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce