Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets virksomhed: Verdensfirma holder fast i midtfynske rødder

- Selv om der næppe er nogen i Ringe, der køber vores vaskemaskiner, betyder den her lokale anerkendelse meget for os, siger Jeros-ejer Evita Rosdahl.
Ringe-virksomheden Jeros A/S sælger industriopvaskemaskiner til hele verden, men har bevaret den lokale ånd og kan både tiltrække og fastholde medarbejdere. Derfor har Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd kåret Jeros til Årets Virksomhed 2018.

Ringe: Vaskemaskiner fra Jeros i Ringe vasker udstyr fra køkkener, bagerier og fødevareindustri over hele verdenen, lige fra Europa til Asien.

Trods verdenssynet har Ringe-virksomheden bevaret de lokale rødder og værdier, har en stærk og loyal medarbejderskare og samarbejder med både folkeskoler, erhvervsskoler og universiteter.

Udsynet kombineret med de lokale og sociale værdier og en sund virksomhed er begrundelserne for, at Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd nu har kåret Jeros som Årets Virksomhed 2018 i Faaborg-Midtfyn.

Kåringen foregik onsdag aften på erhvervsrådets generalforsamling på Tøystrup Gods. Her modtog ejeren, Evita Rosdahl, prisen, som ud over æren er en indrammet plakat designet til lejligheden af designeren Hanne Mogensen fra Faaborg.

Annonce

Jeros A/S

Stiftet i 1963 i Odense.

I 1990 rykkede virksomheden til Ringe.

I 2012 overtog Evita Rosdahl det fulde ejerskab.

Virksomheden har cirka 60 medarbejdere - heraf syv lærlinge.

Omsatte for 61 millioner kroner i 2018.

Cirka 85 procent af salget sker i udlandet.

Forbillede for andre

Arne Brunholm, formand for erhvervsrådet, uddybede på generalforsamlingen, hvorfor valget er faldet på Jeros:

- De seneste år har Jeros gennemgået et forbilledligt generationsskifte. Evita Rosdahl har overtaget virksomheden fra sin far, og det er lykkedes hende at videreføre ånden fra tidligere, hvilket blandt andet ses i, at mange medarbejdere har været ansat i rigtig mange år. Samtidig er virksomheden moderniseret og fremtidssikret. Den er et forbillede for andre i forhold til at tage et stort ansvar ved at ansætte lærlinge og samarbejde med studerende fra universiteterne. På den måde er Jeros med til at sikre både uddannelse til de unge og kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne, sagde Arne Brunholm.

- Det lokale betyder meget

Netop den begrundelse gør Evita Rosdahl særligt glad. For selv om hun bruger næsten halvdelen af året på at rejse rundt i verden - i sidste uge var hun eksempelvis i Pakistan - for at sælge og markedsføre opvaskemaskinerne, brænder hun for den lokale forankring.

- Det betyder meget for os at få den lokale anerkendelse. Vi vil gerne være en del af nærmiljøet, selv om der næppe er nogen fra Ringe, som køber vores maskiner, i hvert fald ikke privatpersoner, siger Evita Rosdahl og fortsætter:

- Nærområdet er super vigtigt for os i forhold til rekruttering af arbejdskraft, men også i forhold til at høre til et sted. Det er også derfor, vi har deltaget i kommunens ”Erhvervs-rygsækken”, hvor vi har haft besøg af elever fra de lokale folkeskoler, og åbner virksomheden for de lokale, så de kan se, at en moderne industrivirksomhed er noget helt andet end de gamle samlebåndsvirksomheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce