Annonce
Erhverv

Årets travleste konfirmand-dag: 2000 kuverter på en time

Møllekroen har en fast stab af ti kokke, hvoraf de fleste har været i virksomheden i mange år. Forrest i billedet er det Helle Grønning.

I dag skydes højsæsonen for konfirmationer i gang. På landsplan skal cirka 50.000 unge konfirmeres i løbet af april og maj, og små to millioner danskere skal afsted til fest. Det giver travlhed i kirkerne, men i lige så høj grad i de køkkenregioner, hvor festmaden til de mange konfirmationsselskaber tilberedes.

Annonce

Det gælder for eksempel hos Søren og Helle Grønning, der driver Møllekroen i Bullerup, Agedrup.

I køkkenet arbejder ti kokke, og de samt en stab af løsarbejdere og chauffører er i fuld sving, når de fynske selskaber skal have festmad på tallerkenen.

Særligt én dag i april er heftig. Det er store bededag, som falder den 22. april. Det er den altoverskyggende konfirmationsdag, og derfor også den dag på hele året, hvor der er mest travlt i køkkenet på Møllekroen.

Vi har besøgt værtsparret Søren og Helle Grønning.

Brødet er hjemmebagt og noget af det eneste, der kan forberedes, fordi det kan fryses.
Søren Grønning er uddannet kok, men holder sig i dag fra køkkenregionerne for at hellige sig bookingerne.
Der skal bruges en god bid porcelæn til de mange selskaber.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce