x
Annonce
Nordfyn

Årets store sejlads omkring Fyn er aflyst

Årets store sejlads rundt om Fyn er aflyst på grund af situationen med coronavirus. Arkivfoto
Torsdag blev det officielt, at den store traditionelle kapsejlads Palby Fyn Cup slutter sig til listen over aflyste og udsatte arrangementer.

Bogense: Sidste år kunne den traditionsrige Palby Fyn Cup fejre 30 års jubilæum med stor opbakning fra sejlerfolket, men torsdag stod det klart, at også dette arrangement må bøje sig for den ondsindede corona-virus.

Sejladsen skulle traditionen tro have været afviklet med start og mål i Bogense fra den 22. til den 24. maj, men arrangørerne tør ikke stole på, at virussen har sluppet sit greb i landet allerede i slutningen af maj.

- Vi ved, at denne beslutning vil skuffe mange, der har glædet sig til at skyde sæsonen igang med turen rundt om Fyn, men set i lyset af, hvordan covid-19-udbruddet har udviklet sig i den seneste tid, ser vi det ikke længere som muligt eller forsvarligt at afholde sejladsen, lyder det fra stævneleder Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlklub.

Det er ham, der gennem alle 30 år har stået i spidsen for sejladsen som også er en af de helt store handelsweekender i Bogense.

De senere år har sejladsen ligget samtidig med Bogenses store linedancetræf, der også i denne uge har meldt ud, at man aflyser i 2020.

Annonce

Mister stor omsætning

De to arrangementer har trukket flere tusinde mennesker til Bogense i slutningen af maj og står for en stor omsætning, som de i forvejen hårdt trængte handlende nu også kommer til at mangle.

- For sejlklubbens vedkommende betyder det selvfølgelig nogle tabte indtægter, men vi har altid lagt vores budgetter sådan, at tingene skal kunne hænge sammen uden Palby Fyn Cup. Det er træls, men i forhold til de enorme konsekvenser det her ellers har for samfundet, så er det jo kun en lille ting, siger Poul Erik Nielsen.

Sejlklubben har haft inde i overvejelserne at flytte sejladsen til september, men det er droppet.

- Dels ville vi komme ind i en fyldt kalender, hvor vi måske ville genere andre sejlerarrangementer og dels vil det nok være svært at få det nødvendige antal frivillige på det tidspunkt, siger Poul Erik Nielsen.

Han oplyser, at alle tilmeldte sejlere vil få deres deltagergebyr betalt tilbage og at ledelsen glæder sig endnu mere til at se alle igen til næste år, hvor sejladsen afvikles fra den 28. til den 30. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce