Annonce
Indland

Årets største rejsedag: Nu er motorvejen helt åben igen

Lastbil væltet på motorvejen mellem Langeskov og Hjulby. Foto: Nils Svalebøg

Seks timer var Fynske Motorvej helt eller delvist lukket efter at lastbil med flasker, dåser og juice væltede. Klokken 18 er motorvejen genåbnet i begge retninger.

Det tog ret præcist seks timer at få ryddet op, efter at en væltet lastbil på Fynske Motorvej på Østfyn anden juledag gav store trafikale problemer.

Lige omkring klokken 18 kunne Fyns Politi oplyse, at alle spor i begge retninger nu atter er åbne for trafik. Efter at der eftermiddagen igennem var skabt lange køer kan det alligevel tage lidt tid, før trafikken helt er normaliseret. Nu er det dog ikke den væltede lastbil, som giver problemer, eftersom den og lasten er fjernet fra kørebanerne.

Uheldet skete ved middagstid på strækningen fra Knudshoved mod Odense mellem afkørsel 46 Nyborg V og rasteplads Rønninge Nord, hvor lastbilen fyldt med drikkevarer væltede. Årsagen er endnu ukendt, og chaufføren kom lettere til skade.

Det gav hele eftermiddagen lange køer i begge retninger. I første omgang var indsatsen koncentreret om at få samlet knuste flasker og dåser med fortrinsvis sodavand og juicekartoner op fra kørebanen. Det gav en slibrig, fedtet overflade, som kunne være trafikfarlig.

Efter at det arbejde var afsluttet skulle lastbilen rejses op, og det var det, der ifølge vagtchef Kenneth Taanquist gav korterevarende lukninger af motorvejen.

- Når man får rejst en lastbil kommer der altid nogle efterfølgende ting, ingen har kunnet forudsige. Det kan f.eks. være hydraulikolie, som er løbet ud på kørebanen og som skal suges op. Så bedst, som man tror, at noget vil tage én time tager det pludselig to timer, siger vagtchefen.

Annonce
Lastbil væltet på motorvejen mellem Langeskov og Hjulby. Foto: Nils Svalebøg

Lang kø ud på lavbroen

Siden klokken 15 var et enkelt spor farbart i begge retninger, men sidst på eftermiddagen forventede vagtchefen, at det også blev lukket ad flere omgange. Det gik dog væsentligt hurtigere end forventet.

Eftersom uheldet med lastbilen skete i vestgående retning var køen af biler derfor også størst for dem, som kom fra Sjælland i retning mod Odense og Jylland. På et tidspunkt var køen knap 800 meter ud på lavbroen.

Autoværnet tog også skade, da lastbilen væltede, og det er kun udbedret midlertidigt.

Politiet har tidligere opfordret bilisterne til at køre forsigtigt og finde alternative veje. Eftermiddagen igennem hjalp politihjemmeværnet politiet med at dirigere trafikanter ad alternative ruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce