Annonce
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn: Cykelbanens store motor helt til tops

Cykelrytteren Lasse Norman Hansen fra Nr. Søby modtog lørdag hæderen, "Årets Sportsnavn på Fyn", for anden gang i sin karriere efter et imponerende 2019 på banen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lasse Norman Hansen blev lørdag eftermiddag fejret som "Årets Sportsnavn på Fyn" for anden gang efter et stort 2019. Og OL-året 2020 kan blive endnu større for 27-årige Norman fra Nr. Søby.

IDRÆT: Siden 1950 er Fyens Stiftstidendes hæderkronede pris, "Årets Sportsnavn på Fyn", blevet uddelt.

Lørdag eftermiddag - i forbindelse med den store fynske folkefest, Sportslørdag i Odense Idrætspark - blev vinderen for 2019 kåret, og hæderen tilfaldt for anden gang cykelbanens store motor, 27-årige Lasse Norman Hansen, fra Nr. Søby.

2019 blev et stort år for Lasse Norman Hansen med banelandsholdet både ved VM i polske Pruszkow og EM i hollandske Apeldoorn: VM-bronze som en del af 4000 meter forfølgelsesholdet, VM-sølv i parløb med Casper Folsach, EM-guld som en del af 4000 meter forfølgelsesholdet, EM-guld i parløb med Michael Mørkøv samt EM-sølv i banens mangedisciplin, omnium.

På grund af deltagelse i træningslejr var Norman ikke selv tilstede i idrætshallen, da Sport Fyns redaktør, Leif Rasmussen, åbnede kuverten, men vinderens mor, Helle, modtog hæderen på sønnens vegne.

Senere kunne alle i idrætshallen se og høre Lasse Norman Hansens glæde over at have modtaget den fynske hæder for anden gang via en skype-forbindelse.

- Jeg er glad og stolt. Og tak til min søde mor for at modtage prisen på mine vegne, lød det fra den stærke rytter.

Annonce

Guldfavorit i parløb

2019 blev altså stort for Lasse Norman Hansen, men 2020 kan blive endnu større. Resultaterne for banelandsholdet sidste år viser, at man skal regne med de danske baneryttere ved OL i Japan til sommer - og dermed også med den fynske motor.

Sammen med Michael Mørkøv ligner Norman guldfavorit i parløbet, og også 4000 meter forfølgelsesholdet står stærkt og er klar til at konkurrere med blandt andet Australien og New Zealand om placeringerne på podiet.

På 4000 meter-holdet er der en anden stærk fynbo, Rasmus Lund Pedersen - holdets starter - der også var blandt de 10 nominerede til "Årets Sportsnavn på Fyn".

Det er endnu ikke afgjort, om Lasse Norman Hansen også skal køre omnium ved OL i Japan.

Mange husker, da Norman kørte OL-guld i omnium hjem til Danmark i London 2012. Trods et voldsomt styrt - og med blødende ben - fortsatte den seje fynbo sit ridt mod guldet.

På den baggrund blev Lasse Norman Hansen "Årets Sportsnavn på Fyn" for første gang.

Lørdag snuppede Norman så altså den største sportspris på Fyn for anden gang. Derfor indtræder han i et snævert felt af udøvere, der har vundet "Årets Sportsnavn på Fyn" to gange og kan vinde hæderen en tredje og sidste gang, fordi de stadig er aktive. De to øvrige er OB og badmintonspilleren - og eks-verdensmesteren - Viktor Axelsen, der i øvrigt OGSÅ er ved at varme op til et stort OL-år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce