Annonce
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn: Cykelbanens store motor helt til tops

Cykelrytteren Lasse Norman Hansen fra Nr. Søby modtog lørdag hæderen, "Årets Sportsnavn på Fyn", for anden gang i sin karriere efter et imponerende 2019 på banen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lasse Norman Hansen blev lørdag eftermiddag fejret som "Årets Sportsnavn på Fyn" for anden gang efter et stort 2019. Og OL-året 2020 kan blive endnu større for 27-årige Norman fra Nr. Søby.

IDRÆT: Siden 1950 er Fyens Stiftstidendes hæderkronede pris, "Årets Sportsnavn på Fyn", blevet uddelt.

Lørdag eftermiddag - i forbindelse med den store fynske folkefest, Sportslørdag i Odense Idrætspark - blev vinderen for 2019 kåret, og hæderen tilfaldt for anden gang cykelbanens store motor, 27-årige Lasse Norman Hansen, fra Nr. Søby.

2019 blev et stort år for Lasse Norman Hansen med banelandsholdet både ved VM i polske Pruszkow og EM i hollandske Apeldoorn: VM-bronze som en del af 4000 meter forfølgelsesholdet, VM-sølv i parløb med Casper Folsach, EM-guld som en del af 4000 meter forfølgelsesholdet, EM-guld i parløb med Michael Mørkøv samt EM-sølv i banens mangedisciplin, omnium.

På grund af deltagelse i træningslejr var Norman ikke selv tilstede i idrætshallen, da Sport Fyns redaktør, Leif Rasmussen, åbnede kuverten, men vinderens mor, Helle, modtog hæderen på sønnens vegne.

Senere kunne alle i idrætshallen se og høre Lasse Norman Hansens glæde over at have modtaget den fynske hæder for anden gang via en skype-forbindelse.

- Jeg er glad og stolt. Og tak til min søde mor for at modtage prisen på mine vegne, lød det fra den stærke rytter.

Annonce

Guldfavorit i parløb

2019 blev altså stort for Lasse Norman Hansen, men 2020 kan blive endnu større. Resultaterne for banelandsholdet sidste år viser, at man skal regne med de danske baneryttere ved OL i Japan til sommer - og dermed også med den fynske motor.

Sammen med Michael Mørkøv ligner Norman guldfavorit i parløbet, og også 4000 meter forfølgelsesholdet står stærkt og er klar til at konkurrere med blandt andet Australien og New Zealand om placeringerne på podiet.

På 4000 meter-holdet er der en anden stærk fynbo, Rasmus Lund Pedersen - holdets starter - der også var blandt de 10 nominerede til "Årets Sportsnavn på Fyn".

Det er endnu ikke afgjort, om Lasse Norman Hansen også skal køre omnium ved OL i Japan.

Mange husker, da Norman kørte OL-guld i omnium hjem til Danmark i London 2012. Trods et voldsomt styrt - og med blødende ben - fortsatte den seje fynbo sit ridt mod guldet.

På den baggrund blev Lasse Norman Hansen "Årets Sportsnavn på Fyn" for første gang.

Lørdag snuppede Norman så altså den største sportspris på Fyn for anden gang. Derfor indtræder han i et snævert felt af udøvere, der har vundet "Årets Sportsnavn på Fyn" to gange og kan vinde hæderen en tredje og sidste gang, fordi de stadig er aktive. De to øvrige er OB og badmintonspilleren - og eks-verdensmesteren - Viktor Axelsen, der i øvrigt OGSÅ er ved at varme op til et stort OL-år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce