Annonce
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn 2019: En mester der kan kvæle sig selv

Lasse Norman Hansen var med på en skype-forbindelse fra sin træningslejr med banelandsholdet.
En stolt Lasse Norman takkede for at være blevet kåret til Årets Sportsnavn på Fyn for anden gang.
Annonce

SPORTSLØRDAG: Siden 1950 er Fyens Stiftstidendes hæderkronede pris, "Årets Sportsnavn på Fyn", blevet uddelt.

Lørdag eftermiddag - i forbindelse med den store fynske folkefest, Sportslørdag i Odense Idrætspark - blev vinderen for 2019 kåret, og hæderen tilfaldt for anden gang cykelbanens store motor, 27-årige Lasse Norman Hansen, fra Nr. Søby.

- Jeg er glad og stolt, lød det fra Norman på en skype-forbindelse til idrætshallen.

Den stærke rytter er for tiden på træningslejr med banelandsholdet, og det var hans mor, Helle, der modtog prisen på sønnens vegne.

- Tak til min søde mor for at være stand-in for mig og tak for al støtten gennem årene, var meldingen fra Lasse Norman Hansen.

2019 blev et stort år for Lasse Norman Hansen med banelandsholdet både ved VM i polske Pruszkow og EM i hollandske Apeldoorn: VM-bronze som en del af 4000 meter forfølgelses-holdet, VM-sølv i parløb med Casper Folsach, EM-guld som en del af 4000 meter forfølgelses-holdet, EM-guld i parløb med Michael Mørkøv samt EM-sølv i banens mangedisciplin, omnium.

Annonce

Hurtig enighed

Leif Rasmussen, ny sportsredaktør på Sport Fyn, sagde fra scenen i idrætshallen, at komiteen - Fyens Stiftstidende, TV 2 Fyn og Fynske Idræts Forbund - ikke havde taget lang tid om at blive enige om vinderen..

- Årets Sportsnavn 2019 står for alt det, der er essensen i elitesport på allerhøjeste plan. Der er i den grad tale om en udøver, der ofte går langt ud over grænsen for, hvad et almindeligt menneske er i stand til at præstere. Evnen til at kvæle sig selv og bruge sine evner, kræfter og udholdenhed er sononymt med "Årets Sportsnavn på Fyn 2019", konstaterede Leif Rasmussen.

Men 2020 kan blive endnu større for Lasse Norman Hansen - med sommerens OL i Japan. Sammen med Michael Mørkøv ligner Norman guldfavorit i parløbet, og også 4000 meter forfølgelsesholdet står stærkt og er klar til at konkurrere med blandt andet Australien og New Zealand om placeringerne på podiet. Det er endnu ikke afgjort, om Lasse Norman Hansen også skal køre omnium i Japan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce