Annonce
Svendborg

"Årets Skulderklap" til innovativt cykelevent

Direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen (t.v.) med beviset på modtagelsen af hæderen Årets Skulderklap. Pressefoto
"Årets Skulderklap" blev uddelt ved konferencen Rethink Tourism på Hotel Svendborg, og ud af 13 nominerede, var det Nordfyns Erhverv og Turisme, der løb med sejren for et velafholdt cykelevent.

SVENDBORG: "Årets Skulderklap" er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed, et event eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed og ny vækst i den fynske oplevelsesøkonomi i det forgangne år.

Tirsdag i sidste uge uddelte Destination Fyn prisen som en del af konferencen Rethink Tourism på Hotel Svendborg. Der var 13 nominerede, men det var VM i cyklecross, der skilte sig ud, og derfor løb med prisen og de 10.000 kroner, sponsoreret af Fonden for Fynske Bank, der følger med.

- Vi er meget stolte over at være blevet udvalgt blandt de mange gode initiativer, der er i gang på Fyn rent turismemæssigt. For os var verdensmesterskabet nemlig både en sportscase, men i høj grad også en turistcase. Nu har vi vist, at vi kan, og det giver base for at lave noget mere, fortæller direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen, der for nylig også modtog en anden pris, nemlig prisen som årets cykelevent ved Danish Bike Award. - Det er helt fantastisk. Det er jo nærmest en prisregn, vi oplever i disse dage, siger Per Olesen.

Annonce

De 13 nominerede til Årets Skulderklap 2019

 • Aloha Camp på Bogense Strand Camping
 • Ditlevsdal Open Air på Ditlevsdal Bisonfarm
 • Nordfyns Erhverv og Turisme for: Værtskabet for VM i Cyklecross 2019
 • CLAY - Hele Danmarks Keramikmuseum
 • Hotel Sinatur Storebælt
 • Ærø Dog Days
 • Glow Odense
 • Fri BikeShop Svendborg
 • Svendborg Jazzfestival
 • Sinatur Hotel Gl. Avernæs
 • Fri BikeShop Odense
 • "Snorkeltur til stenalderen" Øhavsmuseet
 • BaggårdTeatret, for audiowalk "Sundets Stilhed

Lokal opbakning

Hvorfor det var VM i cyklecross, der løb med æren, fortæller medlem af Destination Fyns advisory board, Tine Gudrun Pedersen:

- Indstillingen fremhæver, hvordan Nordfyns Erhverv og Turisme formåede at skabe et engagement og en lokal opbakning udover det sædvanlige. Luften var tyk af stolthed og sammenhold i Bogense i februar. Derfor er Nordfyns arbejde med VM i cyklecross et eksempel til efterfølgelse, som sætter fine pejlemærker for det fremadrettede arbejde i fynsk turisme, hvor samarbejde, lokalt engagement og viljen til at skabe store ting sammen skal udgøre kernen.

VM i cyklecross 2019 blev afviklet i dagene 2.-3. februar i Bogense, og markerede den hidtil største sportsevent på Nordfyn nogensinde og en af de største internationale events på Fyn i 2019. Begivenheden var blandt andet med til at understøtte Fyns status som 'Bike Island' og markedsføre Nordfyn som en aktiv feriedestination.

Der var i alt 280 ryttere, 15.000 tilskuere og 500 frivillige samlet på Nordfyn, oplyser Destination Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce