Annonce
Svendborg

"Årets Skulderklap" til innovativt cykelevent

Direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen (t.v.) med beviset på modtagelsen af hæderen Årets Skulderklap. Pressefoto
"Årets Skulderklap" blev uddelt ved konferencen Rethink Tourism på Hotel Svendborg, og ud af 13 nominerede, var det Nordfyns Erhverv og Turisme, der løb med sejren for et velafholdt cykelevent.

SVENDBORG: "Årets Skulderklap" er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed, et event eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed og ny vækst i den fynske oplevelsesøkonomi i det forgangne år.

Tirsdag i sidste uge uddelte Destination Fyn prisen som en del af konferencen Rethink Tourism på Hotel Svendborg. Der var 13 nominerede, men det var VM i cyklecross, der skilte sig ud, og derfor løb med prisen og de 10.000 kroner, sponsoreret af Fonden for Fynske Bank, der følger med.

- Vi er meget stolte over at være blevet udvalgt blandt de mange gode initiativer, der er i gang på Fyn rent turismemæssigt. For os var verdensmesterskabet nemlig både en sportscase, men i høj grad også en turistcase. Nu har vi vist, at vi kan, og det giver base for at lave noget mere, fortæller direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen, der for nylig også modtog en anden pris, nemlig prisen som årets cykelevent ved Danish Bike Award. - Det er helt fantastisk. Det er jo nærmest en prisregn, vi oplever i disse dage, siger Per Olesen.

Annonce

De 13 nominerede til Årets Skulderklap 2019

 • Aloha Camp på Bogense Strand Camping
 • Ditlevsdal Open Air på Ditlevsdal Bisonfarm
 • Nordfyns Erhverv og Turisme for: Værtskabet for VM i Cyklecross 2019
 • CLAY - Hele Danmarks Keramikmuseum
 • Hotel Sinatur Storebælt
 • Ærø Dog Days
 • Glow Odense
 • Fri BikeShop Svendborg
 • Svendborg Jazzfestival
 • Sinatur Hotel Gl. Avernæs
 • Fri BikeShop Odense
 • "Snorkeltur til stenalderen" Øhavsmuseet
 • BaggårdTeatret, for audiowalk "Sundets Stilhed

Lokal opbakning

Hvorfor det var VM i cyklecross, der løb med æren, fortæller medlem af Destination Fyns advisory board, Tine Gudrun Pedersen:

- Indstillingen fremhæver, hvordan Nordfyns Erhverv og Turisme formåede at skabe et engagement og en lokal opbakning udover det sædvanlige. Luften var tyk af stolthed og sammenhold i Bogense i februar. Derfor er Nordfyns arbejde med VM i cyklecross et eksempel til efterfølgelse, som sætter fine pejlemærker for det fremadrettede arbejde i fynsk turisme, hvor samarbejde, lokalt engagement og viljen til at skabe store ting sammen skal udgøre kernen.

VM i cyklecross 2019 blev afviklet i dagene 2.-3. februar i Bogense, og markerede den hidtil største sportsevent på Nordfyn nogensinde og en af de største internationale events på Fyn i 2019. Begivenheden var blandt andet med til at understøtte Fyns status som 'Bike Island' og markedsføre Nordfyn som en aktiv feriedestination.

Der var i alt 280 ryttere, 15.000 tilskuere og 500 frivillige samlet på Nordfyn, oplyser Destination Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];