Annonce
Odense

Odense Sommerrevy vises i tv over to lørdage

Flere end 26.000 mennesker har set Odense Sommerrervy i år, og nåede du det ikke, kan du glæde dig over, at den er blevet filmen af STV Productions og sendes over to lørdage på TV2 i løbet af vinteren. Foto: Kristian Isaksen
Lørdag 15. juni vises forestillingen sidste gang og slutter af med koncert med Kim Larsen-kopiband

Når Odense Sommerrevys kvintet lørdag aften 15. juni går på scenen for sidste gang i sæsonen, kan revydirektør Lars Arvad glæde sig over, at flere end 26.000 mennesker nåede at købe billet til årets forestilling. Det er godt 6.000 flere end sidste år, og dermed er Odense Sommerrevy 2019 den hidtil bedst besøgte af de fire år i streg, der er blevet rejst sommerrevytelt på Engen i Fruens Bøge.

Flere aftener har Lars Arvad kunnet hilse på op mod 500 spisende gæster, hvilket har betydet, at der er blevet dækket op i midterteltet, der ellers fungerer som lounge. I gennemsnit har der været omkring 750 mennesker til de 35 forestillinger. Teltet har kapacitet til 777.

Dermed kan Odense Sommerrevy være sikker på, at sidste års succes fortsætter. Her fik revyen for alvor hul igennem til et større publikum efter to svære år med underskud og skuffende billetsalg. Succesen gav sig udslag i to priser som "Årets revy" og prisen for "Bedste mandlige revyskuespiller" til Thomas Mørk, og desuden blev et minus også vendt til et plus på bundlinjen.

Sidste år blev også første år, at Odense Sommerrevy blev optaget til tv, og det samme skete i sidste weekend. Nåede du ikke at se årets udgave, kommer der en chance til. Det var folk fra STV Productions, som iklædte teltet kameraer, så det lignede et tv-studie.

- Jeg ved ikke, hvornår revyen bliver sendt på tv, men det bliver på TV 2 - og mon ikke det bliver engang til vinter, siger Lars Arvad, der lukker ned for sæsonens sidste forestilling ved efter forestillingen at invitere til koncert med Kim Larsen kopibandet "En lille pose støj". Koncerten er næsten-udsolgt.

Annonce
Flere end 26.000 mennesker har set Odense Sommerrervy i år, og nåede du det ikke, kan du glæde dig over, at den er blevet filmen af STV Productions og sendes over to lørdage på TV2 i løbet af vinteren. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce