Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets revykage er ved at blive bagt i Horne

Dronningen - i skikkelse af Vips Brems - kommer i år til Horne-revyen for at få nogle tips til livet som enke. Arkivfoto: Jens Wognsen

Billetsalget er i fuld gang til det, der muligvis bliver den bedste Horne-revy nogensinde, lyder det fra instruktør Marianne Tjørnehøj.

Horne: Vil borgmester Hans Stavnsager mon dukke op til genindvielsen af Hornes flagalle? Overvejer storbønderne Hanne og Niels Stentebjerg virkelig at gå over til økologisk drift? Og hvem er egentlig den mest sexede mand i Horne? Disse og mange andre vigtige spørgsmål får man svar på, hvis man løser billet til årets revy i Horne.

Revyinstruktør Marianne Tjørnehøj, der for niende år i træk skal styre løjerne både bag og på scenen, er ikke nervøs for at bukke under for forventnings-presset.

- Vi har forrygende travlt med at øve, fordi vi har lidt mindre tid, end vi plejer, men og vi kommer til at være så klar, og det bliver en forrygende revy også i år. Det kan jeg godt love allerede nu, siger hun.

Revyen vil blandt andet beskæftige sig lidt med normalitetsbegrebet - hvem er det egentlig, der er de normale? - og så er der et meget lokalt bud på, hvordan myndighederne bør håndtere hvidvaskskandalerne.

Donald Trump, der ellers har været fast gæst i Hornerevyen, siden han blev præsident, har i år alt for travlt med at banke latinoer og demokrater på plads.

- Men dronningen kunne heller ikke lade os være i fred i år. Hun er jo blevet enke og har brug for nogle input til, hvordan man håndterer det, fortæller Marianne Tjørnehøj.

Annonce

Kun otte på scenen

Revyen i Horne har kørt uden stop i 43 år efterhånden, og den er en af de begivenheder, der samler byen. Forestillingerne plejer at være helt udsolgt, og det forventer formanden for forsamlingshuset, Carsten Lorenzen, også sker i år.

- Vi har fået en kæmpe opbakning i de senere år, og den bølge tænker jeg bare, at vi rider videre på, siger han.

På skuespillersiden er det lutter kendte ansigter i forhold til tidligere. De otte på scenen er Inge Henriksen, Dorthe Barber, Marianne Tjørnehøj (instruktør), Vips Brems, Jens Lehrmann, Pavo Ahvo, Thomas Ingemansen samt Jakob Jakobsen.

Maden leveres ligesom sidste år af Frk. Jensen fra Faaborg.

Der er fire forestillinger. Premiere og forpremiere er lørdag den 26. januar, og der er forestillinger både den 1. og 2. februar. Biletter, der inkluderer festmiddag og forestilling, sælges hos Spar-købmanden for 295 kroner stykket.

Overskuddet fra revyen går som sædvanlig ubeskåret til driften af forsamlingshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce