Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets revykage er ved at blive bagt i Horne

Dronningen - i skikkelse af Vips Brems - kommer i år til Horne-revyen for at få nogle tips til livet som enke. Arkivfoto: Jens Wognsen

Billetsalget er i fuld gang til det, der muligvis bliver den bedste Horne-revy nogensinde, lyder det fra instruktør Marianne Tjørnehøj.

Horne: Vil borgmester Hans Stavnsager mon dukke op til genindvielsen af Hornes flagalle? Overvejer storbønderne Hanne og Niels Stentebjerg virkelig at gå over til økologisk drift? Og hvem er egentlig den mest sexede mand i Horne? Disse og mange andre vigtige spørgsmål får man svar på, hvis man løser billet til årets revy i Horne.

Revyinstruktør Marianne Tjørnehøj, der for niende år i træk skal styre løjerne både bag og på scenen, er ikke nervøs for at bukke under for forventnings-presset.

- Vi har forrygende travlt med at øve, fordi vi har lidt mindre tid, end vi plejer, men og vi kommer til at være så klar, og det bliver en forrygende revy også i år. Det kan jeg godt love allerede nu, siger hun.

Revyen vil blandt andet beskæftige sig lidt med normalitetsbegrebet - hvem er det egentlig, der er de normale? - og så er der et meget lokalt bud på, hvordan myndighederne bør håndtere hvidvaskskandalerne.

Donald Trump, der ellers har været fast gæst i Hornerevyen, siden han blev præsident, har i år alt for travlt med at banke latinoer og demokrater på plads.

- Men dronningen kunne heller ikke lade os være i fred i år. Hun er jo blevet enke og har brug for nogle input til, hvordan man håndterer det, fortæller Marianne Tjørnehøj.

Annonce

Kun otte på scenen

Revyen i Horne har kørt uden stop i 43 år efterhånden, og den er en af de begivenheder, der samler byen. Forestillingerne plejer at være helt udsolgt, og det forventer formanden for forsamlingshuset, Carsten Lorenzen, også sker i år.

- Vi har fået en kæmpe opbakning i de senere år, og den bølge tænker jeg bare, at vi rider videre på, siger han.

På skuespillersiden er det lutter kendte ansigter i forhold til tidligere. De otte på scenen er Inge Henriksen, Dorthe Barber, Marianne Tjørnehøj (instruktør), Vips Brems, Jens Lehrmann, Pavo Ahvo, Thomas Ingemansen samt Jakob Jakobsen.

Maden leveres ligesom sidste år af Frk. Jensen fra Faaborg.

Der er fire forestillinger. Premiere og forpremiere er lørdag den 26. januar, og der er forestillinger både den 1. og 2. februar. Biletter, der inkluderer festmiddag og forestilling, sælges hos Spar-købmanden for 295 kroner stykket.

Overskuddet fra revyen går som sædvanlig ubeskåret til driften af forsamlingshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce