x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets revykage er ved at blive bagt i Horne

Dronningen - i skikkelse af Vips Brems - kommer i år til Horne-revyen for at få nogle tips til livet som enke. Arkivfoto: Jens Wognsen

Billetsalget er i fuld gang til det, der muligvis bliver den bedste Horne-revy nogensinde, lyder det fra instruktør Marianne Tjørnehøj.

Horne: Vil borgmester Hans Stavnsager mon dukke op til genindvielsen af Hornes flagalle? Overvejer storbønderne Hanne og Niels Stentebjerg virkelig at gå over til økologisk drift? Og hvem er egentlig den mest sexede mand i Horne? Disse og mange andre vigtige spørgsmål får man svar på, hvis man løser billet til årets revy i Horne.

Revyinstruktør Marianne Tjørnehøj, der for niende år i træk skal styre løjerne både bag og på scenen, er ikke nervøs for at bukke under for forventnings-presset.

- Vi har forrygende travlt med at øve, fordi vi har lidt mindre tid, end vi plejer, men og vi kommer til at være så klar, og det bliver en forrygende revy også i år. Det kan jeg godt love allerede nu, siger hun.

Revyen vil blandt andet beskæftige sig lidt med normalitetsbegrebet - hvem er det egentlig, der er de normale? - og så er der et meget lokalt bud på, hvordan myndighederne bør håndtere hvidvaskskandalerne.

Donald Trump, der ellers har været fast gæst i Hornerevyen, siden han blev præsident, har i år alt for travlt med at banke latinoer og demokrater på plads.

- Men dronningen kunne heller ikke lade os være i fred i år. Hun er jo blevet enke og har brug for nogle input til, hvordan man håndterer det, fortæller Marianne Tjørnehøj.

Annonce

Kun otte på scenen

Revyen i Horne har kørt uden stop i 43 år efterhånden, og den er en af de begivenheder, der samler byen. Forestillingerne plejer at være helt udsolgt, og det forventer formanden for forsamlingshuset, Carsten Lorenzen, også sker i år.

- Vi har fået en kæmpe opbakning i de senere år, og den bølge tænker jeg bare, at vi rider videre på, siger han.

På skuespillersiden er det lutter kendte ansigter i forhold til tidligere. De otte på scenen er Inge Henriksen, Dorthe Barber, Marianne Tjørnehøj (instruktør), Vips Brems, Jens Lehrmann, Pavo Ahvo, Thomas Ingemansen samt Jakob Jakobsen.

Maden leveres ligesom sidste år af Frk. Jensen fra Faaborg.

Der er fire forestillinger. Premiere og forpremiere er lørdag den 26. januar, og der er forestillinger både den 1. og 2. februar. Biletter, der inkluderer festmiddag og forestilling, sælges hos Spar-købmanden for 295 kroner stykket.

Overskuddet fra revyen går som sædvanlig ubeskåret til driften af forsamlingshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce