Annonce
Odense

Årets luciafest: Børnene sang lyset og julen frem

Årets odenseanske luciabrud er 18-årige Cathrine Wedsted Olsen, der har gået lucia siden hun var tre år gammel. Det var borgmester Peter Rahbæk Juel, der for tredje år i træk skulle krone og sætte lys på luciabruden. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Tirsdag aften kunne Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel for tredje gang krone og sætte lys på luciabruden under den traditionelle luciafest i Odense Koncerthus, hvor unge barnestemmer og levende lys fyldte rummet ud.
Annonce

Lyset har vi ikke set meget af i løbet af lange og rekordvåde november.

Det gjorde luciapigerne tirsdag aften en ihærdig indsats for at råde bod på, da den traditionsrige og stort opsatte luciafest løb af stablen i Odense Koncerthus. Man skulle nemlig have et ualmindeligt koldt og kynisk hjerte for ikke at blive en smule rørt ved synet af de mange børn i hvide og røde dragter med hver deres flakkende stearinlys.

Som traditionen foreskriver afholdt Foreningen Norden og Odense Kommune for 73. gang en luciafest. Festen markerer, at mørket for alvor har vundet indpas, og at der er brug for lyse stunder for at komme helskindet igennem.

Desværre var Carl Nielsen Salen, der ellers kan rumme 1200 gæster, kun kvart fyldt op under dette års arrangement. Traditionen går helt tilbage til 1946, hvor den dengang purunge “Frk. Skødebjerg” var luciabrud sammen med svenske Kirsten Løfgren, som det fremgår af Fyens Stiftstidendes arkiver.

I år startede arrangementet med fællessang, hvor de fremmødte kunne synge med på "Vær velkommen, Herrens år". Herefter opførte dansegruppen The Highlanders fra teaterskolen Toppen "et juleeventyr", og der var musikalske indslag fra Odensekoret og Odense Pigegarde.

Endelig kom så aftenens højdepunkt, da den efterhånden erfarne Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel satte krone og tændte lys på luciabruden, hvorefter det højtidelige luciaoptog kunne gå i gang. De mange levende lys og smukke barnestemmer betagede publikum i samtlige minutter, det stod på.

Årets odenseanske luciabrud er 18-årige Cathrine Wedsted Olsen, der går i 2.g på Mulernes Legatskole i Odense. Hun har været terne, siden hun var tre år.

- Jeg holder meget af lucia. Det er en af de mest faste ting i mit liv og noget, der ligger rigtig tæt på mit hjerte. Det er noget, alle piger i min familie siden min mor har gået til, og det er et sted, hvor jeg falder til ro, fortalte Cathrine Wedsted Olsen i et interview i Fyens Stiftstidende for lidt over en uge siden.

Luciabruden og de mange terner skal i de kommende dage rundt og besøge de ældre på plejecentrene og de syge på sygehusene, fortalte Peter Rahbæk Juel i sin tale.

- Dermed kaster de også lys og fællesskab på dem, der kan have svært ved at nå det selv, lød det fra borgmesteren.

Luciafesten

  • Årets luciafest blev afholdt tirsdag den 3. december i Odense Koncerthus.
  • Her kunne de knap 300 mennesker fra Carl Nielsen Salen følge den 19-årige luciabrud Cathrine Wedsted Olsen blive kronet af borgmester Peter Rahbæk Juel.
  • Udover aftenens højdepunkt, luciaoptoget, med Mettea Engelund ved flyglet, var der musikalske indslag fra blandt andre tambourmajor Amalie Sophie Andersen og Odense Pigegarde, dansegruppen The Highlanders samt Odensekoret.
  • Det er 73. gang, der er luciafest i Odense.
  • Den første luciafest, som er et samarbejde mellem Odense Kommune og Foreningen Norden, blev afholdt i 1946 i Fyns Forsamlingshus.

Rørende var det, da de mange børn gik lucia under aftenens traditionsrige luciafest i Odense Koncerthus. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Blandt de underholdende indslag under årets luciafest var danseopvisning fra Highlanders. Det er 73. gang, at der er luciafest i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Også Odense Pigegarde deltog i årets luciafest i Odense Koncerthus. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der var mange underholdende indslag under aftenens luciaoptog i Odense Koncerthus. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Sydfyn

Et tip til kommunen om søen i Borgnæs

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Annonce