Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets lækreste julekage

Faaborg juler med konkurrence og rundvisninger

Faaborg: Hvem laver den bedste julekage i Faaborg og omegn? Det kan man finde ud af i forbindelse med arrangementet "Jul i den gamle købmandsby Faaborg", som finder sted lørdag den 3. december i og ved Faaborgs klokketårn.

Dommere i kagekonkurrencen er Jan Valbak, musiker, entertainer, medlem af kommunalbestyrelsen for Sydfyns Borgerliste, Anne Jørgensen, journalist på Jysk Fynske Medier med særligt ansvar for Ugeavisen Faaborg, Henrik Poulsen, radiovært JF Medier, og Mads Sletbjerg, turistmanager i Faaborg-Midtfyn Kommune.

De vurderer med hård hånd, hvem der løber med førstepræmien for bedste kage, og præmien er en frokost for to på Avernakø Landhotel.

Men ikke nok med det. Klokken 13 bydes alle interesserede på gratis julebyvandring. Og så er der også julemarked på havnen ved Ø-Færgen samme dag. Det foregår klokken 12-15.30, og det er muligt at få en rundvisning på Ø-Færgen, "Faaborg III" klokken 12.30 og 13.15.

Yderligere informationer og tilmelding til kagekonkurrencen skal ske til suzetteascot@gmail.com. (pcb)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce