Annonce
Sydfyn

Årets ildsjæl er fundet: Håndboldtræner Merete Lies Nielsen løb med sejren

En glad og stolt Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold modtog søndag prisen som årets ildsjæl. Bag hende ses borgmester Tonni Hansen. Foto: Catrine Madelaire
Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold vandt Ildsjæleprisen 2020. Det skete søndag i rådhussalen, hvor borgmester Tonni Hansen overrakte diplom.
Annonce

LANGELAND OG STRYNØ: Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold blev søndag i rådhussalen kåret som året ildsjæl, da hun vandt Ildsjæleprisen 2020.

- Jeg er mega stolt og glad for, at der er nogle omkring mig, som sætter pris på det arbejde, jeg et eller andet sted ikke tænker, at jeg skulle have belønning for. Det er rart at vide, at der er nogen, der sætter pris på noget, jeg bruger så meget tid på i hverdagen, siger Merete Lies Nielsen.

Hun forklarer, at hun også gør det for sin egen familie, for på nogle af hendes hold går hendes to drenge på otte og 11 år.

I alt var tre personer indstillet til ildsjæleprisen. Udover Merete Lies Nielsen var det Bo Vinbech, kasserer i Langelands Rideklub, og træner Jan Nielsen fra Tranekær Tullebølle Idrætsforening.

Borgmester Tonni hansen (SF) holdt en kort tale om de indstillede, før vinderen blev udnævnt.

- Jeg bliver så glad, når jeg ser indstillingerne og får indsigt i, hvor mange i vores lokalsamfund, der bruger rigtig meget tid på at gøre noget for andre. I to af indstillingerne stod der faktisk, at man ikke dyrker sporten selv, men at lægger en indsats, for at andre kan få glæde af det. Jeg havde gerne uddelt ti priser, siger Tonni Hansen.

Ildsjæleprisen

Folkeoplysningsudvalget oprettede i 2009 en pris - Ildsjæleprisen - der uddeles hvert år til en ildsjæl, der i det daglige gør en forskel i en af de folkeoplysende foreninger eller aftenskoler.

Prisen uddeles hvert år den sidste søndag i januar til Folkeoplysningsudvalgets temadag.

Man kan ikke selv søge ildsjæleprisen, men alle ildsjæle i godkendte folkeoplysende foreninger i Langeland Kommune kan indstilles.

Ildsjæleprisen kan ikke modtages af medlemmer af Folkeoplysningsudvalget.

Merete Lies Nielsen er uddannet kontorassistent og arbejder på fuld tid som planlægger i hjemmeplejen på Sydlangeland. I Humble Håndbold træner hun børn og unge hver torsdag fra kl. 15 til 20 og hver tirsdag fra kl. 19-21. Og så er hun afsted med holdene weekender til kampe og turneringer.

Hvad er det, der får dig til at lægge så mange timer i det frivillige?

- Hallen er samlingspunktet i vores lokalsamfund. Jeg synes, det er vigtigt, at man komme derned og mødes i en travl hverdag, som vi alle lever i, siger hun.

Merete Lies Nielsen regner med at fortætte med det frivillige, for det giver hende meget i hverdagen.

- Det er jo bare dejligt at kunne gøre noget for andre, siger hun.

Efter prisoverrækkelsen på rådhuset går turen til Humble sammen med hendes frivillige kollegaer og hendes mand.

- Mon ikke at vi så lige skal samles dem, jeg var afsted sammen med og have en lille tår at drikke og fejre sejren.

De indstillede

I alt var tre indstillet til Ildsjæleprisen 2020:

Jan Nielsen fra Tranekær Tullebølle Idrætsforeningen var indstillet for sin indsats med pigefodbold. "Jan har formået, at få samlet pigerne som en enhed, fået afdelingen gjort større, så vi her på langeland stadigvæk kan repræsentere pigefodbolden," lyder det blandt andet i indstillingen.

Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold var indstillet for sin indsats som træner på 7. år og koordinator. "Merete brænder for at udvikle sig som træner og har gennem tiden deltaget på flere forskellige trænerkurser. Tillige med trænergerningen sidder Merete også i Humble Håndbolds bestyrelse som næstformand. Hvor der er mange opgaver, der skal løses," lyder det blandt andet i indstillingen.

Bo Vinbech fra Langelands Rideklub var indstillet for sin indsats i rideklubben. "På trods af Bo ikke selv har en interesse i ridesporten, bruger han rigtig megen tid på og for Langelands Rideklub. Ved div. arrangementer på øen er det altid Bo, der står for det og finder andre frivillige til at hjælpe. ...Er et omdrejningspunkt for at finde og pleje sponsorer," lyder det blandt andet i indstillingen.

I midten Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold, som søndag på rådhuset blev kåret med Ildsjæleprisen 2020. Til venstre Bo Vinbech, der er kasser i Langelands Rideklub og indstillet til ildsjæleprisen. Fodboldstræner Jan Nielsen fra Tranekær Tullebølle Idrætsforening var også indstillet til prisen, men havde ikke mulighed for at være der på dagen. Til højre borgmester Tonni Hansen. Foto: Catrine Madelaire
Der blev klappet og flaget, da vinderen af Ildsjæleprisen 2020 blev kåret i rudhussalen søndag. Foto: Catrine Madelaire
Merete Lies Nielsen arbejder som planlægger i hjemmeplejen på Langeland. I Humble Håndbold træner hun børn og unge to gange om ugen. Og så er hun afsted med holdene weekender til kampe og turneringer. Foto: Catrine Madelaire
I alt var tre personer indstillet til Ildsjæleprisen 2020. Fra venstre stedfortræder for træner Jan Nielsen fra Tranekær Tullebølle Idrætsforening, Bo Vinbech, kasser i Langelands Rideklub, Merete Lies Nielsen fra Humble Håndbold og borgmester Tonni Hansen. Foto: Catrine Madelaire
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce