Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Søren Kragh Andersen blev overrasket med titlen som Årets Fynske Sportsnavn i bilen på vej fra træningslejr og hjem til lejligheden i Monaco - med brormand Asbjørn ved rattet. Journalist Karsten L. Sørensen styrede interviewet, der også omfattede forældrene Henrik og Maja Kragh Andersen, som var i studiet for at modtage statuetten på Sørens vegne.  Foto. Birgitte Carol Heiberg
Søren Kragh Andersen sad i sin bil på vej hjem til Monaco fra træningslejr i Calpe, Spanien, da han blev kåret som Årets Fynske Sportsnavn 2020

ÅRETS SPORTSNAVN: To gange bragede Søren Kragh Andersen og hans forrygende racer først over målstregen i sommerens Tour de France og fik for en stund alle og enhver til at juble og glemme alt om corona og mundbind og alverdens verderstyggeligheder.

Dobbelt op i etapesejre i verdens hårdeste cykelløb er en præstation, som kun to andre danske cykelryttere (Bjarne Riis og Michael Rasmussen, red.) har matchet, og det er også en præstation, der nu har hjembragt den 26-årige stribonit titlen som Årets Fynske Sportsnavn 2020. Valgt af en en-stemmig komité fra et felt, hvor der også var andre sværvægtere som Viktor Axelsen og Lasse Normann Hansen.

- Det betyder rigtig meget for mig  - for feltet på Fyn er meget stærkt med mange store, internationale navne. Jeg er meget beæret over at blive en del af sportshistorien på Fyn - det er jeg superglad for - det er et kæmpe skulderklap, lød det fra Søren Kragh Andersen, da han lørdag eftermiddag blev hyldet under en direkte livesendig på Fyens.dk, hvor Sport Fyns journalist Karsten L. Sørensen og sportsredaktør Leif Rasmussen styrede begivenhederne.

Annonce

Tenerife og corona

Under normale omstændigheder ville prisvinderen være blevet druknet i konfetti og klapsalver på en scene foran bunker af tilskuere, men intet er normalt, og Søren Kragh Andersen sad såmænd smilende i en dynejakke i en bil på vej hjem fra Spanien til Monaco.

Bag rattet sad brormand Asbjørn Kragh Andersen, som også er professionel cykelrytter, og begge havde de været på træningslejr. Efter planen skulle endnu en træningslejr på Tenerife ligge lige for om en uges tid, men det bliver næppe til noget.

- Coronavirus gør det sværere og sværere for os at rejse rundt og gøre vores arbejde. Det er svært at komme på flyvemaskinerne, og der bliver også færre af dem. Så jeg tror, jeg bliver hjemme og forbereder mig så godt som muligt, og jeg bor heldigvis i bunden af alperne, lød det fra Søren Kragh Andersen, der satser på at skulle køre sit første løb den 27.-28. februar i Belgien, og som også har sigtekornet rettet mod klassikere som Flandern Rundt (4. april, red.).

- Jeg håber at deltage i klassikerne og i Grand Tours, men det er i støbeskeen endnu, så jeg ved det ikke, sagde prisvinderen, der ikke kunne sige, om han er med i Tour de France igen i år.

Annonce

En omgang på Læsø

Prisen - en statuette begået af kunstneren Jens Galschiøt - var svær at overrække gennem skærmen men blev modtaget af brødrenes forældre, Maja og Henrik Kragh Andersen, der var til stede i studiet. Stolte og glade.

- Det er et kæmpe nåleøje at komme igennem, lød det fra forældreparret, som altid har bakket begge sønner op, og som i øvrigt måtte bløde en omgang på en bodega for at få lov til at se Sørens første etapesejr i sommer.

- Vi var på sheltertur på Læsø, og vi måtte skynde os ned på kroen, da vi hørte om Søren. Vi bad dem om at skifte kanal på tv'et, men det ville de kun, hvis vi gav en omgang, så det gjorde vi, smilede Henrik Kragh Andersen, der dog slap med 250 kroner for en omgang høkerbajere til gengæld for at se sin Tour-succes af en søn.

Annonce
Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce