Annonce
112

Årets fynske håndboldklub: Holdfællesskab fra Vestfyn høster anerkendelse

Sisse Frankfurth (tv), formand for Nørre Aaby Båring Håndbold tog sammen med formand for GV Ejby, Louise Hartmann Rasmussen (th) imod prisen for Årets Fynske Håndboldklub. Mogens Mulle Johansen, formand for Fyns Håndbold Forbund overrakte prisen. Foto: Hanne Sørensen

Opdateret klokken 15.00

Nordvestfyn: For seks år siden var det mere af nød end af lyst, at Nørre Aaby Båring Håndhold og GV Ejby slog pjalterne sammen i et holdfællesskab i forsøget på at komme spillermanglen til livs. Det ægteskab har siden vist sig at være en god idé, og i starten af maj blev Team Vestfyn kåret som Årets Fynske Håndboldklub.

- Det er dejligt, at det arbejde, der bliver lagt i holdfællesskabet, bliver anerkendt, siger formand for Nørre Aaby Båring Håndbold, Sisse Frankfurth.

Det er første gang Team Vestfyn løber med prisen, som både Nørre Aaby Båring Håndbold og GV Ejby tidligere har vundet hver for sig.

GV Ejby vandt desuden prisen for bedste børnestævne for U5 til U8-holdene, og med prisen fulgte 2000 kroner, som skal bruges på børnehåndbolden i Ejby.

Annonce

Skaber fællesskab

Ifølge Sisse Frankfurth tilfalder prisen i år Team Vestfyn, fordi holdfællesskabet gør meget ud af at skabe et fællesskab blandt spillerne.

- Vi har både fællesarrangementer, ture og en opstartsweekend, hvor de mindste og de ældste spillere lærer hinanden at kende allerede fra sæsonstart. Vi prøver samtidig at opdrage spillerne og deres forældre i klubånden - også i forhold til frivilligt arbejde. Børnene og deres forældre er ikke tvunget til at hjælpe, men det ligger i kortene, at vi hjælpes ad i flok, forklarer hun.

Team Vestfyn blev til i 2012, da både Nørre Aaby Båring Håndbold og GV Ejby manglede ungdomsspillere. Løsningen blev et holdfællesskab, hvor U11 til U19-holdene træner i både Ejby og Nørre Aaby. På den måde kunne begge håndboldklubber fortsætte, mens der samtidig fortsat var mulighed for at spille håndbold på Nordvestfyn for ungdomsspillerne.

- Vores socialudvalg og vores trænere sørger for, at der er kørselsordninger, så det ikke bliver en udfordring, at vi træner i to forskellige byer, forklarer Sisse Frankfurth.

Med prisen følger 5000 kroner, som holdfællesskabet planlægger at bruge på at gøre noget ekstra til opstartsweekenden til september.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce