Annonce
Fyn

Årets Fynbo 2018 skaber ro på Den Danske Filmskole

Bo Damgaard stopper som direktør for FilmFyn. Foto: Nils Svalebøg
Den konstituerede rektor på Den Danske Filmskole, fynske Bo Damgaard, får lederen af dokumentarlinjen på skolen til at vende tilbage.
Annonce

Efter et par uger i chefstolen som konstitueret rektor på Den Danske Filmskole beder Bo Damgaard, kåret som Årets Fynbo 2018, nu skolens leder af dokumentarlinjen, Arne Bro, om at vende tilbage til sit job. Det gør han inden for de nærmeste dage. Det var netop hjemsendelsen af Arne Bro, som fik eleverne til i protest at blokere skolen for nogle uger siden.

Arne Bro havde i en lang årrække været leder af Filmskolens dokumentarlinje. Hjemsendelsen skete uden begrundelse fra den daværende ledelse, rektor Vinca Wiedemann, som siden er trådt tilbage.

Bo Damgaard blev hentet ind og konstitueret som rektor for at genoprette roen på skolen. Og han går nu i rette med en tidligere rektor med disse ord:

- Det er min vurdering, at der ikke har været noget grundlag for bortvisningen af Arne Bro fra Den Danske Filmskole, og jeg har derfor besluttet, at Arne kan genindtræde i sin stilling som dokumentarlærer.

- Det er min opgave at skabe ro på skolen, og nu vil jeg gerne fokusere på fortsat udvikling af Den Danske Filmskole og ikke personsager, tilføjer Bo Damgaard, der bor i Kerteminde.

Eleverne havde i lang tid været utilfredse med Vinca Wiedemanns ledelsesstil og den måde, som hun har ændret flere af Filmskolens uddannelser på. I januar skrev 87 af skolens 96 elever under på en mistillidserklæring til Vinca Wiedemann, der stoppede som rektor den 21. november. Det skete efter otte dages blokade, som i øvrigt blev støttet af prominente navne i kulturlivet som Jørgen Leth, Iben Hjejle, Niels Arden Oplev og Nikolaj Arcel. /ritzau/

Eleverne på Den Danske Filmskole har kæmpet mod en akademisering af skolens uddannelser. (Arkivfoto) Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce