Annonce
Faaborg-Midtfyn

Årets første røde huer på Midtfyn: - Det er bare så dejligt, at det er overstået

Det var store smil hos de tre studenter, som blev årets første på Midtfyns Gymnasium, og som nu kan nyde to ugers fejring. Foto: Amanda Flyvbjerg

Der var smil og tårer på Midtfyns Gymnasium mandag morgen. Sammen med to andre blev Anna Bech Skougaard nemlig årets første studenter fra gymnasiet.

Ringe: Nervøsiteten kan mærkes i den lille gang på Midtfyns Gymnasium.

Særligt hos Anna Bech Skougaards mor, far, søster, bedsteforældre, kæreste og veninder, der står og venter spændt. Om kort tid kommer Anna Bech Skougaard nemlig ud fra det grønne bord - eksamenslokalet - og skal have den røde hue på.

Sammen med to andre er hun de første STX-studenter fra Midtfyns Gymnasium i år 2018. Og da klokken er omkring 8:50 kommer en lyshårede pige i bordeaux rød kjole ud fra et af eksamenslokalerne. Huen bliver med stor glæde og tårer sat på hovedet af lillesøsteren. Endelig kan Anna Bech Skougaard kalde sig student.

- Det er bare så dejligt, at det er overstået, siger den nyudklækkede student, der har været oppe i AT og afsluttet med et 10 tal i huen.

Selvom det endelig er et overstået kapitel, har den sidste tid ikke været så hård ved Anna Bech Skougaard, som man måske forestiller sig, at perioden op til den afsluttende eksamen er.

- Det har faktisk været okay. Jeg har kun haft to mundtlige eksamener, så jeg har haft to ugers forberedelse til den her, siger hun og tilføjer:

- Nu skal vi fejre det med champagne og så skal jeg til studenterhygge med de andre fra klassen senere, siger Anna Bech Skougaard.

Men efter den søde studentertid er det igen tid til at vågne af et vækkeur.

- Jeg skal have fundet mig et arbejde. Og så vil jeg ud at rejse, siger studenten.

Annonce
Anna Bech Skougaard fik huen sat på hovedet af lillesøsteren. Foto: Amanda Flyvbjerg

Kun 10 er frafaldet

Over de næste par uger vil 166 - forhåbentlig 168 - fra Anna Bech Skougaards årgang blive studenter. Det er kun 10 færre, end der startede i de syv 1.g-klasser for tre år siden.

Usikkerheden på de to skyldes, at alle 168 elever fra årgangen er blevet indstillet til den afsluttende eksamen, men der er to, der skal have et bestemt karaktergennemsnit for at bestå. Men det burde ikke blive et problem ifølge rektoren.

- Den ene mangler en eksamen og skal bare have 00 i karakter for at bestå. Den anden mangler to og skal have 3,5 i gennemsnit. Det er vores forventning, at det klarer de, siger Søren Hvarregaard, rektor på Midtfyns Gymnasium.

Her ses de tre nyudklækkede studenter lige inden, flaget bliver hejst. I midten ses Anna Bech Skougaard. Foto: Amanda Flyvbjerg
Det var de tre studenter, der fik lov at bruge kræfter på at få dannebrog mod tops. Foto: Amanda Flyvbjerg
Anna Bech Skougaard med det store smil gik på musiklinjen på Midtfyns Gymnaisum. Foto: Amanda Flyvbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce