Annonce
Nyborg

Årets broløb langt mindre end forventet: 6000 personer valgte at blive hjemme

Ud af de godt 8000, der løb over Storebælt lørdag, var de knap 2000 af dem deltagere i kvartmaratonet fra Sprogø. Foto:Birgitte Carol Heiberg
Stort frafald på dagen ærgrer løbsleder Carl Haals, for hvem Broløbet 2021 blev hans sidste. Her giver han sit eget bud på en forklaring.

Nyborg: Der var lagt op til et af de største broløb i historien, da godt 14.000 tilmeldte løbere skulle bevæge sig ud på den lange strækning over Storebæltsbroen med start i Korsør eller på Sprogø lørdag den 11. september.

Efter tre aflysninger var det en glad løbsleder, der kunne meddele, at hans sidste broløb også tegnede til at blive et af de største.

Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal udtrykke det, men jeg blev lidt overrasket over, at der var så mange, der ikke dukkede op.

Carl Haals, løbsleder

Men sådan gik det ikke.

Annonce

Tirsdag kunne løbsleder Carl Haals nemlig fortælle Fyens Stiftstidende, at der kun var 8000 ud af de 14.000 tilmeldte løbere, som valgte at møde op på selve dagen.

Med andre ord valgte 40 procent af de løbere, der havde tilmeldt sig, at blive hjemme. Og det ærgrer løbslederen.

- Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal udtrykke det, men jeg blev lidt overrasket over, at der var så mange, der ikke dukkede op. Normalt er vi vant til, at der er 15-20 procent, der vælger at blive væk, så det havde jeg forventet, men den her gang er det et ret voldsomt frafald.

- Det er ærgerligt, at folk ikke er dukket op. Det var en festdag, som måske kunne have været endnu sjovere, hvis der var flere, der var dukket op, men jeg tror ikke, det bragte skår i glæden hos dem, der deltog, at der var mange, der blev væk, lyder det fra løbslederen.

Et svært valg

Selv om Carls Haals ikke kan give noget konkret bud på, hvorfor der var 6000 af de tilmeldte løbere, der ikke mødte op på løbsdagen, tror han, det primært skyldes de mange andre arrangementer, som er placeret i efteråret.

- Der har været flere, der ligesom os har været nødt til at rykke deres arrangement til senere på året på grund af corona, så det er selvfølgelig ærgerligt, at de har ligget oveni hinanden.

- Jeg kender til flere, der skulle til stor koncert om aftenen i København, til Royal Run dagen efter eller til konfirmationer samme dag. Det hele ligger meget tæt, og så bliver man nødt til at vælge. Og så tror jeg også, at der fortsat er nogle, der er lidt coronaforskrækkede, siger han.

Derudover lægger Carl Haals også vægt på, at distancen over Storebælt kan være en udfordring, hvis man ikke er vant til at løbe.

- Det er en lang distance, som er ret usædvanlig, fordi man som regel enten har med- eller modvind hele vejen. Så hvis vejret er dårligt, er det ikke en særlig attraktiv strækning at løbe på, konstaterer han.

Til gengæld gør løbslederen opmærksom på, at stort set samtlige 8000 løbere, der mødte op til løbet over Storebælt lørdag, gennemførte uden at blive samlet op af det såkaldte fejeblad, der kører de sidste løbere i bus til Nyborg, inden begge spor på Storebæltsbroen atter åbnes for trafik.

De mange udeblevne løbere betød til gengæld, at flere af kommunens børnehaver mandag og tirsdag kunne nyde godt af det overskydende frugt, der var tilovers fra løbet.

- Jeg tror, der er nogle, der skal forkæles med banankage de kommende dage. Vi har været to biler afsted i dag (tirsdag, red.) for at levere bananer, som ikke blev givet væk i lørdags, lyder det fra Carl Haals, som i lørdags for sidste gang var løbsleder for Broløbet efter 25 år.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Erhverv

Til kamp mod virus og bakterier: Odense-firma skal levere yderligere 100 robotter til hospitaler i EU

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Sport

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Erhverv

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Annonce