Annonce
Assens

Årets æbletræ deler navn med 30.000 danskere

Det er igen blevet tid til æblefestival i Assens Kommune. Arkivfoto: Laust Jordal

Assens: Sammen med børn fra 0. klasse går Hjerteforeningen årets Æblefestival i gang onsdag 9. oktober kl. 10. Og alle andre er velkomne til at gå med, lyder det fra Hjerteforeningen.

Starten går fra Strandmøllesøen på parkeringspladsen på Skovvej i Assens, og turen varer et par timer. Naturvejleder Christian Heller fra Assens Kommune er med på turen, som går ad hjertestien, hvor Christian Heller vil overraske med aktiviteter for børnene.

Der gøres holdt i Karens Æblehave, hvor årets æbletræ 2019 skal plantes. Æbletræet har fået navnet Rasmus og deler således ifølge Danmarks Statistik navn med over 30.000 danskere. Ingeman Jensen har skrevet "Eventyret om Rasmus", som børnehaveklassebørnene har fået udleveret.

I æblehaven holder byrådsmedlem Dan Gørtz en tale.

Alle går herefter videre til shelterpladsen, hvor man slutter med at bage æblepandekager over bål, og hvor deltagerne også bydes på æbler, æblejuice, kaffe, te og hyggeligt samvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce