Annonce
Nyborg

Åparken i Nyborg: Idyl og dårligt ry

Det var i denne blok i Åparken i Nyborg, en kvinde mistede livet lørdag. Søndag var her roligt og næsten mennesketomt. Foto: Mogens Rasmussen.
Beboere i Åparken i Nyborg siger, at her bor mange misbrugere - men i øvrigt er der oftest roligt i kvarteret, der ligger lige ned til skov, å og marker.

Nyborg: Fuglene kvidrer, træerne er lige ved at springe ud, og en ældre mand er i gang med at rense et bed for ukrudt.

Tilsyneladende idyl i Åparken, et lille boligområde i udkanten af Nyborg, der lørdag kom i søgelyset, da politiet blev tilkaldt til et dødsfald, som virkede mistænkeligt. En 52-årig kvinde var død i en lejlighed, og en mand fra lejligheden blev taget med til forhør, og fremstilles i grundlovsforhør søndag eftermiddag.

Åparken består af tre boligblokke fra 1970, bygget helt ude, hvor købstaden bliver til natur og herregårdsmarker. To af blokkene er ejerlejligheder, mens den sidste blok - der hvor kvinden blev fundet - er ejet af Barfoed Group, men lejet samlet ud til Nyborg Kommune, der bruger lejlighederne til borgere, der har brug for hjælp til en bolig.

Da Stiftstidende besøgte Åparken søndag middag, var her ikke et menneske at se ud over havemanden. Men senere lykkedes det at få et par af beboerne i tale, blandt andet Jens Albert Christiansen, der bor i en ejerlejlighed i den midterste blok.

- Jeg kommer en gang i mellem ovre i den blok, som kommunen styrer. Nogle af mine kammerater bor derovre, siger Jens Albert Christiansen.

- Men kan vist godt kalde det slum i Nyborg, og jeg synes godt, kommunen kunne gøre lidt mere for dem, der bor derovre. Der bor jo nogle stofmisbrugere derovre, og der er en gang i mellem uro. Men sådan til daglig er der nu meget roligt, siger Jens Albert Christiansen.

Lis Maj-Britt Thornsvad har boet et års tid i den blok, hvor kvinden døde, og hun beskriver stedet sådan her:

- Blokken ligger jo helt fantastisk smukt ned til skov og å, og folk er da også flinke og hilser. Men hvis jeg havde råd til andet, ville jeg ikke bo her. Der bor mange misbrugere og også psykisk syge. Og mange flytter ind og ud hele tiden, for stedet har et dårligt ry, siger Lis Maj-Britt Thornsvad.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, her er utrygt. Jeg er selv vokset op i København og er vant til lidt af hvert. Men jeg er ikke overrasket over, at der sker sådan noget, som det der lige er sket, siger Lis Maj-Britt Thornsvad.

I kik i Stiftstidendes arkiv viser, at nok har der gennem tiden været artikler om uro i blokken i Åparken, men det er ikke specielt ofte, politiet bliver kaldt til Åparken.

Annonce
Lejligheden i Åparken, hvor kvinden døde, er spærret af. foto: Mogens Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce