Annonce
Odense

Åløkke-formand til Olav de Linde i skovstrid: Held og lykke med investeringerne i andre byer

Åløkkekvarterets Grundejerforenings formand Carsten Myhr virker ikke som om mand, der kommer til at ligge søvnløs ved tanken om et muligt Olav de Linde-investeringsstop i Odense. Han er mere optaget af at sikre, at der ikke fældes et eneste af de træer, han og foreningen kæmper for, som står på Olav de Lindes grund i kanten af Åløkkeskoven. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening, mener, at et Olav de Linde-exit fra nye investeringer Odense kan åbne op for andre investorer.

Odense: Det fremkalder ingen reaktion i tårekanalerne hos formanden for Åløkkekvarterets Grundejerforening, Carsten Myhr, at den mangeårige storinvestor i Odense Olav de Linde torsdag har meldt ud, at han fremover vil placere sine investeringer i andre byer end Odense, hvis det ender med et nej fra politikerne til hans byggeplaner i kanten af Åløkkeskoven.

- Jeg kan kun sige, at det er hans valg. Det er ikke vores valg, siger Carsten Myhr, der som formand i grundejerforeningen har stået med helt fremme i spidsen for modstanden imod Olav de Lindes påtænkte byggeri.


Annonce

Jeg vil ønske Olav de Linde held og lykke med investeringerne i andre byer. Og så tænker jeg, at der måske vil være mulighed for, at andre investorer kan komme til Odense.

Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening


Udmeldingen fra Olav de Linde afgav han torsdag til Fyens Stiftstidende forud for det afgørende møde i By- og Kulturudvalget på tirsdag den 24. november, hvor politikerne skal beslutte, om projektet skal droppes eller sendes i forhøring.

Carsten Myhr, hvordan ville du have det med, hvis konsekvensen af uenigheden om det her byggeri mellem Åløkkekvarterets Grundejerforening og Olav de Linde skulle ende med, at han afholder sig fra investeringer i Odense fremover?

- Jamen, jeg vil ønske Olav de Linde held og lykke med investeringerne i andre byer. Og så tænker jeg, at der måske vil være mulighed for, at andre investorer kan komme til Odense, siger Carsten Myhr, som derudover slår fast, at Olav de Linde i øvrigt har "gjort meget godt for byen ved at bygge gamle fabrikker om til fine ting".

Hegn er også i spil

Bliver det et nej til byggeplanerne, så kan det desuden få den konsekvens, at området i udkanten af Åløkkeskoven, som Olav de Linde ejer, bliver hegnet ind.

Det er dette område af Åløkkeskoven, som striden står om. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen

Det har Olav de Linde fastslået overfor Odense Kommune. Det fremgår af dagsordensteksten til sagen, politikerne tirsdag skal behandle.

"Byggeselskabet Olav de Linde oplyser, at såfremt der ikke vil blive igangsat planlægning for området, vil ejendommen matrikel 27f umiddelbart blive inddraget som en del af Pakhusgårdens erhvervsaktiviteter, som kan forliges med en forstmæssig udnyttelse af området, herunder at indhegne området", står der.

Det, mener Carsten Myhr, vil være ulovligt.

- Det er ham, der ejer arealet. Men ifølge skovloven må han ikke hegne det ind, siger Myhr, der dog ikke vil forholde sig til, hvad grundejerforeningen vil gøre ved det, hvis Olav de Linde har en anden opfattelse af juraen og alligevel hegner området ind.

- Vi må se på situationen, hvis den ændrer sig, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Kerteminde

Sushi-kæde kommer til Kerteminde: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Annonce