Annonce
Assens

Åh nej - efterskolen er ramt af en stor vandskade: Hårdtprøvede elever må flytte ud i forhaven

Haarby Efterskole har været udsat for en omfattende vandskade, hvor flere elever nu er genhuset ude i forhaven. Forstander Steen Bjerring Fuglsang viser rundt. Foto: Daniel Kofoed.
Haarby Efterskole er ramt af en vandskade på flere værelser. Eleverne bliver genhuset få meter derfra - i forhaven.

Haarby: De har i denne coronatid gået så grueligt meget igennem, landets efterskoleelever.

12 elever på Haarby Efterskole er sat på en ekstra prøve, efter de er kommet tilbage til den genåbnede skole.

Deres værelser er nemlig ramt af en omfattende vandskade, som blev opdaget for et par uger siden, da gulvet i det ene værelse blev så fugtigt, at det begyndte at "røre på sig".

Annonce

- Megaærgerligt

Noget af gulvet blev brækket op, og her blev en stråle ud af et gammeldags vandrør identificeret. Da man fik flere gulve brækket op, så fandt man endnu et brud.

- I første omgang drejer det sig om fire værelser, hvor gulvene skal skiftes helt, og så er der fire værelser mere, som er berørt i mindre omfang, og som vi ordner til sommer. Der er målt fugt, og det er ikke farligt for eleverne at bo der, påpeger forstander Steen Bjerring Fuglsang.

Sådan ser to af beboelsesvognene ud foran Haarby Efterskole. Foto: Daniel Kofoed.
Værelserne skal totalrenoveres efter vandskaden. Foto: Daniel Kofoed.

Haarby Efterskole har fået sat fire beboelsesvogne op i forhaven, så de 12 berørte efterskoleelever kan blive genhuset så tæt som muligt på deres kammerater.

- Det er megaærgerligt for de her elever, der lige er kommet tilbage fra coronanedlukningen. Jeg er faktisk rigtig ked af det på deres vegne, siger Steen Bjerring Fuglsang, der nævner, at fællesskabet er noget af det vigtigste i efterskoleopholdet.


Jeg er faktisk rigtig ked af det på deres vegne

Steen Bjerring Fuglsang, forstander


- Det at være sammen er en af grundene til, at eleverne har valgt os - at vi er så tætte med hinanden. Derfor frygter man i beboelsesvognen at komme lidt på afstand af fællesskabet, men vi forsøger at gøre det hyggeligt, så de kan få deres eget lille trygge hjem, siger forstanderen.

Annonce

- Det bliver ikke billigt

Der er 124 elever på Haarby Efterskole i øjeblikket, der dermed er fuldt belagt og ikke har nogen ledige værelser på selve skolen, der blev grundlagt i 1999. Bygningen er et moderniseret plejehjem, der blev opført tilbage i 1950'erne.

Steen Bjerring Fuglsang oplyser, at forsikringsselskabet er på sagen, og at der endnu ikke er sat beløb på, hvad regningen løber op i.

- Det er forsikret, det hele. Det bliver ikke billigt, og vi har også en selvrisiko, der skal betales, siger han.

Forstanderen bemærker i øvrigt, at efterskolen i øjeblikket er godt søgt - og er fuldt booket de næste par år.

Haarby Efterskole har været udsat for en omfattende vandskade, hvor flere elever nu er genhuset ude i forhaven. Forstander Steen Fuglsang viser rundt. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce