Annonce
Sport

Åge Hareide vil gerne i spil som landstræner for Norge

David Klein/Reuters
Danmarks landstræner ville sige ja til et lignede job i Norge, hvis han fik buddet.

Fodboldlandstræner Åge Hareide slår fast, at jobbet som landstræner for Norge kunne være interessant for ham, hvis Lars Lagerbäck ikke forlænger kontrakten.

Det siger Hareide til NRK.

- Nu tror jeg, Lagerbäck vil forlænge. Det håber jeg. Han har været rigtig god for Norge og kan sikkert være god i to år mere, siger Åge Hareide til det norske medie.

Spørgsmål: Men hvis han ikke gør det, kunne Norge-jobbet så være interessant for dig?

- Ja, absolut.

Åge Hareides kontrakt med Dansk Boldspil-Union (DBU) udløber efter EM til sommer, mens Norges nuværende landstræner, Lars Lagerbäck, har kontraktudløb til nytår.

Den 71-årige svensker har tøvet med at forlænge sin kontrakt under hensyn til sin fremskredne alder og helbredet.

Norge kan dog komme videre til EM via Nations League, og så kan Lagerbäck tænkes som minimum at tage det med.

Åge Hareide er også overfor NRK ude med en kritik af DBU's håndtering af forløbet omkring samarbejdets kommende ophør.

Han fortæller, at også spillerne var overraskede over unionens beslutning om ikke at forlænge kontrakten.

- Ja, det tror jeg. Med tanke på det, vi har leveret, havde vi jo gjort vores arbejde.

- Jeg tror, der ryger noget af kontinuiteten nu, og jeg havde alligevel kun tænkt mig at tage to år yderligere, siger Danmarks landstræner til NRK.

/ritzau/

Annonce
NRK''s historie
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce