Annonce
Indland

Åbne meldinger fra både V og S: Fynske borgmestre er klar til en DF-regering

Borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muus (V) er en af de fynske borgmestre, der hilser et DF-samarbejde velkommen. Foto: Peter Leth-Larsen

Dansk Folkeparti kan ende som tungen på vægtskålen ved det kommende folketingsvalg. Derfor kan det meget vel være, at man må intensivere samarbejdet med partiet, siger fynske borgmestre fra både V og S, der hilser samarbejdet velkommen.

Torsdag aften vil borgerne kunne møde de fynske folketingskandidater for Dansk Folkeparti på Fangel Kro. Og disse kommer muligvis til at spille en endnu større rolle i dansk politik end tidligere. DF har nemlig været noget kryptisk med deres udmeldinger i forhold til en eventuel indtræden i regeringen efter valget.

Spørger man de fynske Venstre-borgmestre, så vil der ikke være noget fordækt i en eventuel V-DF-regering.

- Det vigtigste for mig er, at Venstre fortsætter i regeringen. Hvis Dansk Folkeparti vil være med, så hilser jeg det velkommen, så længe der bliver ført borgerlig-liberal politik, siger borgmesteren i Nyborg Kommune, Kenneth Muus (V).

En lignende melding kommer fra Nordfyns Kommunes Venstre-borgmester:

- DF er jo allerede en del af det parlamentariske grundlag i dag, og på de fleste punkter fungerer det godt. Der er nogle uenigheder i forhold til EU-politikken, men generelt vil jeg ikke have noget problem med, at DF var en del af en Venstre-ledet regering, hvis statsministeren vurderer, at det er det bedste, siger Morten Andersen.

Det samme mener partifællen Søren Steen Andersen fra Assens Kommune, der dog ligger vægt på, at enighed er afgørende i et eventuelt regeringssamarbejde:

- Jeg er medlem af et parti, der anerkender det internationale samfund - herunder EU - og som samtidig ønsker lokal selvstyre også i fremtiden. Jeg synes, det er en god idé at samarbejde med alle partier, der kan skrive under på de samme værdier, siger Assens-borgmesteren.

DF's fynske folketingskandidater

Der skal holdes folketingsvalg senest den 17. juni, og på Fyn har Dansk Folkeparti kørt otte kandidater i stilling til en plads i Folketinget. Dem har publikum nu lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med ved et møde på Fangel Kro torsdag den 10. januar.Hver kandidat vil på mødet giver en orientering om deres mærkesager, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

De otte kandidater er: Jens Henrik Thulesen Dahl, Assenskredsen, Alex Ahrendtsen, Odense Syd-kredsen, Pernille Bendixen, Odense Vest-kredsen, Carsten Kudsk, Middelfartkredsen, Betina Signe Stick, Odense Øst-kredsen, Rene Jørgensen, Faaborgkredsen, Eva Jørgensen, Svendborgkredsen og Lars Kolling, Nyborgkredsen.

Mødet begynder klokken 19, og alle er velkomne.

Muligt S-DF-samarbejde

Det er dog ikke kun i forhold til en Venstre-regering, at Dansk Folkeparti kan komme i spil. Forholdet til Socialdemokratiet er således blevet mærkbart tættere i den senere tid, og spørger man den socialdemokratiske borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, så er det måske et tegn på, at de klassiske blokke i dansk politik er under opbrud.

- Jeg tror ikke, at det er realistisk med en S-DF-regering efter næste valg. Når det er sagt synes jeg, at der er mange områder, hvor vores politik minder så meget om hinanden, at det burde være muligt at have et tættere samarbejde i fremtiden, siger Hans Stavnsager og fremhæver blandt andet socialpolitik og til en vis grad fordelingspolitik som oplagte samarbejdsområder.

Han påpeger, at selvom en S-DF-regering ikke umiddelbart er på tegnebrættet kan man godt forestille sig en situation efter valget, hvor en S-regering støttes af Dansk Folkeparti.

- Afhængig af, hvordan mandaterne falder, så kan vi ende i en mudret situation, hvor der ikke er nogen oplagt regering på nogen af fløjene, sådan som man har set det i Sverige. Og i den situation kan man ikke udelukke, at der kan laves et regeringsgrundlag hen over midten. Det kunne være mellem S og DF, men i min verden kunne det også være mellem S og V, siger Hans Stavnsager.

Knap så bramfri er S-borgmestrene i henholdsvis Middelfart og Kerteminde, Johannes Lundsfryd og Kasper Olesen, der lægger vægt på, at det er op til folketingsgruppen at bestemme, hvem man skal samarbejde med.

- Jeg bryder mig ikke om, når folketingspolitikere blander sig i kommunalpolitik, så mon ikke jeg også skal holde snuden fra det, der foregår på Christiansborg, siger Kasper Olesen.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

GOG For abonnenter

GOG mod finner: Navne med en hal-speaker der kom galt afsted og skydevåben

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce