Annonce
Odense

Åbne Døre: Kunsthåndværkere vil være kendte

Kunsthåndværker-iværksætteren Mette Østman med nogle af sine filtede æbler, som hun blandt andet sælger i museumsbutikken i Møntergården, men hun og andre kunsthåndværkere vil gerne vise deres håndværk frem, og derfor har de arrangeret Åbne Døre. Foto: Nils Svalebøg
Sammen med andre kolleger har filter Mette Østman startet foreningen Åbne Døre, som efter svensk forbillede åbner mere end 20 værksteder for alle interesserede. Første gang i weekenden 12.-13. oktober.

Hvad er meningen med at arrangere Åbne Døre?

- Det gør vi for at vise, at der er kunst og kunsthåndværkere i Odense. At kunstværk produceres her, og at det er levende mennesker, der laver det. Vi kom til at tale om, at kunsthåndværk ikke er til at få øje på i gadebilledet, selv om der er et aktivt kunstnermiljø. Måske er der nogle, der tror, at den kunst, der er i byen, findes i Ny Vestergade, men der er meget andet. Flere af os, der faldt i snak, havde været på kunstrunde i Skåne, hvor vi havde set noget lignende, og så her i foråret etablerede vi foreningen, "Åbne Døre", der nu har godt 25 medlemmer.

Hvad får I ud af det?

- Nu er det første gang, vi prøver med Åbne Døre i Odense, men vi håber, at folk efterfølgende har fundet ud af, at der findes kunsthåndværkere, og at de vil bruge os mere. Vi håber også at have skabt kontakt mellem kunsthåndværkerne, for mange af os kendte jo heller ikke hinanden før. Det er tanken, at Åbne Døre skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, men også i de andre dage i løbet af året må folk - både almindelige mennesker og kunstforeninger - gerne opsøge os og bruge os. Men det ville også være godt, hvis byens museer kunne have interesse i at udvikle nye ting til deres butikker sammen med nogle af de lokale kunsthåndværkere.

Hvorfor har I hidtil været så usynlige?

- Det ved jeg ikke. Måske fordi der ikke længere er så mange små specialforretninger i byen, hvilket måske hænger samme med centrums dyre huslejer. Der har været tilløb til fællessalg - både i basaren og i Pantheonsgade - men det er ofte huslejen, der slår den slags initiativer ned. Nu slår vi på tromme for kunsthåndværk én gang om året.

Hvorfor kan I ikke sælge jeres produkter hver for sig?

- Når man er kunsthåndværker, skal man bruge tid på sit værksted, og det er de færreste, der både kan have værksted og butik. Tidsmæssigt gænger det ikke sammen.

Åbne Døre finder sted lørdag og søndag 12.-13. oktober fra kl. 10-17.

Åbne Døre

Deltagerne i Åbne Døre er: Fyns Grafiske Værksted, Dorthe Munk, Gøttsch Keramik, Mona Vander, Karin Nielsen, Filtværket, Narv Aps., Christina James Nielsen, Filtlaboratoriet, Ulla-malerier, John Themsen, Forvandlingens Værksted, Wils Åbent Værksted og Galleri, Lone Borgersen, Mette Thorsen, Galleri Kais, Karen Madsen, Sofus Ryge Keramik, Mette Boe, Birgitte Lykke Madsen, Susanne Kofoed og Galleri Retpen.

Der er flere medlemmer af foreningen, men ikke alle kan være med i weekenden, 12.13. oktober fra klokken 10-17.

www.odenserundt.dk kan man se de forskellige deltagere samt afstand til dem fra hvor, man befinder sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce