Annonce
Nordfyn

Åbent Landbrug: Hofmansgave slår dørene op for gæster

Dennis Stentebjerg Hansen, inspektør på Hofmansgave, inviterer indenfor til Åbent Landbrug. PR-foto
29 danske landmænd under Arla inviterer indenfor, så danskerne kan blive klogere på landbrug og fødevareproduktion.

Otterup: Over hele landet åbner danske Arla-landbrug dørene søndag 15. september. Således også det 650 hektar store gods Hofmansgave ved Otterup.

Dennis Stentebjerg Hansen fra Hofmansgave glæder sig til at tage imod nysgerrige fynboer, der har lyst til at blive klogere på landbruget, dyrene og fødevareproduktionen i Danmark anno 2019.

- Vi åbner dørene for at vise, hvad vi går og laver i dagligdagen og få en god dialog med vores naboer, folk fra lokalområdet og folk fra byerne. Det gør, at vi kommer tættere på hinanden, siger Dennis Stentebjerg Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Teknologi styrker landbruget

Hofmansgave blev opført i 1783, men landbruget er langt fra gammeldags. Der er nemlig investeret i en række bæredygtige tiltag på godset; der er malkerobotter, som automatiserer malkningen af landbrugets 340 køer, og når traktorerne kører ude i marken, bruger de GPS-teknologi. Derudover skal der snart investeres i en ny eldrevet minilæser, der både støjer mindre, er bedre for miljøet og på den lange bane er billigere at køre med.

- Teknologien laver meget af det sure arbejde for os. En robotskraber kan eksempelvis køre rundt selv og fjerne møg i staldene. Det giver mere tid til flere af de sjove opgaver og derfor tror jeg, at teknologien er vigtig for at kunne tiltrække unge mennesker til landbruget, siger Dennis Stentebjerg Hansen.

På dagen kan gæsterne også komme på hestevognstur, lege på halmlegepladsen og køre på pedaltraktor, og der vil være smagsprøver på mejeriprodukter fra Arla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];