Annonce
Middelfart

Åbent hele året: Syrer åbner isbutik og café i tidligere legetøjsforretning

Isen er gratis de første fire timer, når Fadi Kiki 3. april åbner sin italienske isbutik i den tidligere Fætter BR i Middelfarts gågade. Privatfoto
Efter fem år med italiensk is i Kerteminde udvider Fadi Kiki til påske med endnu en butik i Middelfart.
Annonce

Middelfart: Hjemmelavede isvafler, bubble vafler og italiensk is, kage, kaffe, kakao, juice, milkshake og andre alkoholfrie drikke - sådan kommer der til at stå på menukortet, når syreren Fadi Kiki åbner isbutik og café på hjørnet af Algade og Gimbels Gyde. Lokalet i Middelfarts gågade har stået tomt, siden Fætter BR lukkede for godt et år siden.

Butikken åbner 3. april og lokker med gratis, hjemmelavet is til alle de første fire timer.

Fadi Kiki har de sidste fem år med succes drevet Den italienske Isbutik og Kaffebar i Kerteminde med udendørsservering og isen som det store trækplaster. Således endte Fadi Kikis hjemmerørte is som vinder, da TV2 Fyn i en afstemning i 2017 kårede Fyns bedste vaffelis.

I Middelfart bliver der tale om en rigtig café. Med 130 kvadratmeter butik og 90 kvadratmeter lager til rådighed, vil der nemlig også blive plads til indendørs servering af både is, kager og drikkevarer. Og i modsætning til Kerteminde, hvor man decideret satser på turister og lukker i de fire vintermåneder, er planen at holde åbent hele året i Middelfart.

- Middelfart er større end Kerteminde, og med både stole og borde i lune lokaler og i gågaden samt to-go-produkter tror vi på, at der er basis for en helårsforretning, siger Fadi Kiki, der skal passe de to butikker med hjælp fra hustruen Delda og sønnen Jawad.

Middelfart er større end Kerteminde, og med både stole og borde i lune lokaler og i gågaden samt to-go-produkter tror vi på, at der er basis for en helårsforretning.

Fadi Kiki, indehaver af den kommende isbutik og café Middelfart

Annonce

Besøgte fynske kystbyer

Fadi Kiki flygtede fra borgerkrigen i Syrien og kom til Danmark med sin hustru og parrets børn for otte år siden, hvor de bosatte sig i Kerteminde.

Familien havde indtil sidste år også en italiensk isbutik i Odense. Den blev solgt til Fadi Kikis søster, som dog endte med at måtte lukke den.

Den 40-årige ismand har det sidste år været på udkik efter lokaler til en ny butik i en af de fynske kystbyer.

- Jeg har besøgt flere byer, og Middelfart virker som et område med rigtig mange turister. Der er heller ingen isbutik i gågaden i forvejen. Jeg sendte derfor allerede i efteråret en sms til det nummer, som stod på de store plakater på de tomme butikker i Middelfart. Og efter en dialog med udlejeren om indretningen af butikken og huslejen valgte jeg at slå til, fortæller Fadi Kiki, der om få dage begynder at pille den røde folie ned og indrette sin nye butik i Middelfart.

Er det godt med en isbutik?

Ærgrelsen var stor hos mange middelfartere, da den skrantende Top Toy-koncern ved udgangen af 2018 lukkede sin Fætter BR-butik i byens gågade. Men inden længe bliver der atter liv i butikslokalet, der fra 3. april skal danne ramme om en italiensk isbutik og café.

Men hvad synes læserne om den nye funktion?

Er det en god idé med en isbutik, eller drømte læserne om noget helt andet?

Skriv til os på nordvest@fyens.dk og fortæl os, hvad I synes.

Fadi Kiki har de sidste fem år drevet Den Italienske Isbutik i Kerteminde sammen med sin hustru Delda og sønnen Jawad. Privatfoto
Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce