Annonce
Middelfart

Åbent hele året: Syrer åbner isbutik og café i tidligere legetøjsforretning

Isen er gratis de første fire timer, når Fadi Kiki 3. april åbner sin italienske isbutik i den tidligere Fætter BR i Middelfarts gågade. Privatfoto
Efter fem år med italiensk is i Kerteminde udvider Fadi Kiki til påske med endnu en butik i Middelfart.

Middelfart: Hjemmelavede isvafler, bubble vafler og italiensk is, kage, kaffe, kakao, juice, milkshake og andre alkoholfrie drikke - sådan kommer der til at stå på menukortet, når syreren Fadi Kiki åbner isbutik og café på hjørnet af Algade og Gimbels Gyde. Lokalet i Middelfarts gågade har stået tomt, siden Fætter BR lukkede for godt et år siden.

Butikken åbner 3. april og lokker med gratis, hjemmelavet is til alle de første fire timer.

Fadi Kiki har de sidste fem år med succes drevet Den italienske Isbutik og Kaffebar i Kerteminde med udendørsservering og isen som det store trækplaster. Således endte Fadi Kikis hjemmerørte is som vinder, da TV2 Fyn i en afstemning i 2017 kårede Fyns bedste vaffelis.

I Middelfart bliver der tale om en rigtig café. Med 130 kvadratmeter butik og 90 kvadratmeter lager til rådighed, vil der nemlig også blive plads til indendørs servering af både is, kager og drikkevarer. Og i modsætning til Kerteminde, hvor man decideret satser på turister og lukker i de fire vintermåneder, er planen at holde åbent hele året i Middelfart.

- Middelfart er større end Kerteminde, og med både stole og borde i lune lokaler og i gågaden samt to-go-produkter tror vi på, at der er basis for en helårsforretning, siger Fadi Kiki, der skal passe de to butikker med hjælp fra hustruen Delda og sønnen Jawad.

Annonce

Middelfart er større end Kerteminde, og med både stole og borde i lune lokaler og i gågaden samt to-go-produkter tror vi på, at der er basis for en helårsforretning.

Fadi Kiki, indehaver af den kommende isbutik og café Middelfart

Besøgte fynske kystbyer

Fadi Kiki flygtede fra borgerkrigen i Syrien og kom til Danmark med sin hustru og parrets børn for otte år siden, hvor de bosatte sig i Kerteminde.

Familien havde indtil sidste år også en italiensk isbutik i Odense. Den blev solgt til Fadi Kikis søster, som dog endte med at måtte lukke den.

Den 40-årige ismand har det sidste år været på udkik efter lokaler til en ny butik i en af de fynske kystbyer.

- Jeg har besøgt flere byer, og Middelfart virker som et område med rigtig mange turister. Der er heller ingen isbutik i gågaden i forvejen. Jeg sendte derfor allerede i efteråret en sms til det nummer, som stod på de store plakater på de tomme butikker i Middelfart. Og efter en dialog med udlejeren om indretningen af butikken og huslejen valgte jeg at slå til, fortæller Fadi Kiki, der om få dage begynder at pille den røde folie ned og indrette sin nye butik i Middelfart.

Er det godt med en isbutik?

Ærgrelsen var stor hos mange middelfartere, da den skrantende Top Toy-koncern ved udgangen af 2018 lukkede sin Fætter BR-butik i byens gågade. Men inden længe bliver der atter liv i butikslokalet, der fra 3. april skal danne ramme om en italiensk isbutik og café.

Men hvad synes læserne om den nye funktion?

Er det en god idé med en isbutik, eller drømte læserne om noget helt andet?

Skriv til os på nordvest@fyens.dk og fortæl os, hvad I synes.

Fadi Kiki har de sidste fem år drevet Den Italienske Isbutik i Kerteminde sammen med sin hustru Delda og sønnen Jawad. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce