Annonce
Middelfart

Åbent brev fra forældre til politikere: Det er nu - vi skal handle

Annonce

Kære politiker i Middelfart Kommune.

På vegne af Forældreforeningen i Middelfart Kommune vil jeg gerne takke jer for at have lyttet til vores ønske om at få indført minimumsnormering i Middelfart Kommune.

Men vi håber dog også på, at dette betyder handling, og at det er første spæde skridt på vejen mod at indføre minimumsnormering i kommunens daginstitutioner. For dette er et akut problem. Et problem, som ikke bliver mindre, snarere tværtimod.

Jo længere tid, kommunen skubber dette problem foran os, jo flere diagnose/problem/tabte børn vil der komme. Dette betyder også, at problemet bliver dyrere for hvert år, vi venter.

I denne forbindelse vil jeg gerne henvise til borgerforslaget “Minimumsnormering i Middelfart”, som på under en måned har opnået over 911 underskrifter, og som lige nu er ved at blive bekræftet af alle de borgere fra kommunen, som har skrevet under på forslaget.

For at udspecificere dette borgerforslag vil jeg gerne fremhæve, hvad vi gerne vil med dette forslag:

• Minimumsnormering i vuggestuer. • Minimumsnormering i børnehaver. • Minimumsnormering i SFO’er.

Med andre ord:

Der skal som minimum være en voksen til hvert tredje barn i vuggestuerne. En voksen til hvert sjette barn i børnehaverne. Og så foreslår vi en voksen til hvert 15. barn i SFO’erne.

Der skal være tale om kvalificerede, uddannede voksne, som kan give vores børn en optimal hverdag i institutionerne, både med hensyn til voksenkontakt, pædagogisk arbejde og leg.

Vi ved, at regeringen har til hensigt at implementere minimumsnormering. Vi ved der cirka går 2000 pædagoger ledige lige nu. Vi ved, der bliver rift om disse, vi ved, det bliver dyrt, vi ved, at det er nødvendigt...

Det er nu, vi skal handle for at sikre os, at det ikke er Middelfart Kommune, som står tilbage som rosinen i pølseenden...

Vi bryster os af at være en familievenlig kommune, men dette er ikke tilfældet! For familier har det ikke godt, hvis børnene ikke har det godt.

Forældreforeningen i Middelfart Kommune står gerne til rådighed for dialogmøder eller yderligere uddybelse af borgerforslaget, hvis dette har interesse.

Vi håber, at vi kan samarbejde om at skabe en bedre kommune for børnene - en børnevenlig kommune.

Forældre demonstrerede mandag på Nytorv i Middelfart, inden politikerne endeligt vedtog budgettet for 2020. Arkivfoto: Jan Bonde.
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce