Annonce
Middelfart

Åbent brev fra forældre til politikere: Det er nu - vi skal handle

Kære politiker i Middelfart Kommune.

På vegne af Forældreforeningen i Middelfart Kommune vil jeg gerne takke jer for at have lyttet til vores ønske om at få indført minimumsnormering i Middelfart Kommune.

Men vi håber dog også på, at dette betyder handling, og at det er første spæde skridt på vejen mod at indføre minimumsnormering i kommunens daginstitutioner. For dette er et akut problem. Et problem, som ikke bliver mindre, snarere tværtimod.

Jo længere tid, kommunen skubber dette problem foran os, jo flere diagnose/problem/tabte børn vil der komme. Dette betyder også, at problemet bliver dyrere for hvert år, vi venter.

I denne forbindelse vil jeg gerne henvise til borgerforslaget “Minimumsnormering i Middelfart”, som på under en måned har opnået over 911 underskrifter, og som lige nu er ved at blive bekræftet af alle de borgere fra kommunen, som har skrevet under på forslaget.

For at udspecificere dette borgerforslag vil jeg gerne fremhæve, hvad vi gerne vil med dette forslag:

• Minimumsnormering i vuggestuer. • Minimumsnormering i børnehaver. • Minimumsnormering i SFO’er.

Med andre ord:

Der skal som minimum være en voksen til hvert tredje barn i vuggestuerne. En voksen til hvert sjette barn i børnehaverne. Og så foreslår vi en voksen til hvert 15. barn i SFO’erne.

Der skal være tale om kvalificerede, uddannede voksne, som kan give vores børn en optimal hverdag i institutionerne, både med hensyn til voksenkontakt, pædagogisk arbejde og leg.

Vi ved, at regeringen har til hensigt at implementere minimumsnormering. Vi ved der cirka går 2000 pædagoger ledige lige nu. Vi ved, der bliver rift om disse, vi ved, det bliver dyrt, vi ved, at det er nødvendigt...

Det er nu, vi skal handle for at sikre os, at det ikke er Middelfart Kommune, som står tilbage som rosinen i pølseenden...

Vi bryster os af at være en familievenlig kommune, men dette er ikke tilfældet! For familier har det ikke godt, hvis børnene ikke har det godt.

Forældreforeningen i Middelfart Kommune står gerne til rådighed for dialogmøder eller yderligere uddybelse af borgerforslaget, hvis dette har interesse.

Vi håber, at vi kan samarbejde om at skabe en bedre kommune for børnene - en børnevenlig kommune.

Annonce
Forældre demonstrerede mandag på Nytorv i Middelfart, inden politikerne endeligt vedtog budgettet for 2020. Arkivfoto: Jan Bonde.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce