Annonce
Debat

Åbent brev til KL

Annonce

Synspunkt: Til rette vedkommende og ansvarlige på familieplejeområdet i KL

Jeg har et lille år været vidne til et scenarie i min hjemkommune, der i den grad undrer mig. Et scenarie, der tilsyneladende kan udspille sig i år 2020, selv om man for over 100 år siden demonstrerede, strejkede og udgydte blod sved og tårer under de røde faner for at sikre ordentlige og anstændige forhold på arbejdspladserne. Jeg skriver dette åbne brev til KL, fordi jeg ønsker at oplyse så mange som muligt om de ting, der udspiller sig lige nu omkring en faggruppe, der yder en vigtig funktion i vores samfund, en funktion som påfaldende siden kommunesammenlægningen er fundet mere og mere brugbar for kommunerne, nemlig familieplejen.

For 100 år siden var familieplejens funktion dækket af ”Maren i kæret”, en ufaglært kvinde/familie som på lykke og fromme tog det forsømte barn under vingerne. Maren i kæret var ikke med under de røde faner, hun sad nok der hjemme med barnet, og efterfølgende har man ikke tiltænkt hende en eneste solidarisk tanke, og der blev ikke tilkæmpet hende overenskomst på området.


Det undrer mig meget, at KL har mulighed for at være stopklodsen i det her scenarie, hvor junglelov lige nu hersker i mange kommuner, og hvor familieplejer trues, kyses og misbruges i flæng.


Sådan var det måske for 100 år siden men i år 2020 kan man ganske enkelt ikke være det bekendt!

Det er et almen kendt faktum, at de børn der anbringes i familiepleje i dag, er børn som har massive problematikker, og Maren i kæret er for længst udskiftet med kompetente og fagligt dygtige plejefamilier, og dog er hun måske genopstået og anvendes mere, end vi regner med, og måske er det præcis derfor, der sker flere sammenbrud i anbringelserne end hvad godt er?

Det undrer mig meget, at KL har mulighed for at være stopklodsen i det her scenarie, hvor junglelov lige nu hersker i mange kommuner, og hvor familieplejer trues, kyses og misbruges i flæng. Hvad er mon grunden til at det hænger sådan sammen?

I min forstand er det kommunernes ansvar, at et barn i sin sårbare tilstand flyttes fra denne sårbarhed til en tryg og sikker base, hvorfra barnet kan folde sig ud som et helt menneske på trods. Hvor længe vil man mon i KL blive ved med at forestille sig, at denne trygge base kan dannes ud af ingenting, når nu tingene faktuelt er, som de er?

Det bekymrer mig dybt, at der i mange kommuner er opstået en holdning til sårbarhed, som giver kommunerne lov til at glemme deres oprindelige funktion, og at man tænker udgift i stedet for investering, at man ikke tror på udvikling af sårbare mennesker, og at de skal gemmes og ikke fremmes.

Jeg ønsker mig en forklaring. En forklaring, der af gode grunde ikke være den, at der nu er to faglige organisationer på området, for Benny Andersen, formanden for SL, har selv i egen person fortalt mig, at det er SL, som har forhandlingsretten. Så hvad er årsagen til, at KL ikke ønsker at give familieplejerne ordentlige og overenskomstlignende vilkår?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce