Annonce
Læserbrev

Åbent brev til de ansvarlige politikere

Kære Peter Rahbæk Juel og kære Jane Jegind. De vanskeligheder man i øjeblikket påfører beboerne i Albanigade, er påført af politikerne i Odense Kommune. Et såkaldt forskønnelsesudvalg, (som i nok kan nikke genkendende til) har besluttet at der ikke skal/må, opføres T-master i Albanigade. Ud fra den beslutning at det vil blive en uskøn affære. Disse informationer er indhentet hos ekspropriationskommission. Den T-masteløsning bliver nu erstattet af et ophængt wire bærende el-skinne system. I denne løsning bliver store master implementeret foran husene i Albanigade. En placering der i høj grad vil skæmme den eksisterende og historiske boligmasse. Endvidere udgør disse en barriere i at benytte fortove, der især er gjort smalle i den vestlige del af gaden. Hvordan er en sådan endelig løsning mon kommet for dagen? De politiske partier virker hamrende uinteresseret i at fremlægge de egentlige tal omkring den samlede investering af letbaneplanen. Jane Jegind bliver voldsom rystet over 180 mio. kr. budgetoverskridelse. I stedet for T-masteophængte strømskinner etableres nu et system der minder om et rangerbaneterræn.

Til gengæld opstår der en grim løsning der i de næste 100 år kæmmer udsigten ubehageligt fra Bennedicts Plads til den nye bymidte. Omkostningsmæssigt er man som politiker komplet ligeglad, idet flytning af kabelproblemet, fjernvarmeproblemet, er underlagt ”gæsteprincippet”. Altså de enkelte leverandører, som el, vand, varme m.fl. hver betaler deres udgift og indkasserer efterfølgende beløbet gennem egne og kommende forbrugsafgifter.

En såkaldt skjult udgift kan ikke mærkes på letbaneprisen. Så politikerne skal kun betale entreprenørerne for fortov og asfalt i forbindelse med de nuværende tosserier. Uanset beslutninger, der er truffet af politikere for flere år siden må der kunne siges stop til disse nye ændringer inden de rigtig kommer i gang. Vi har ikke for vane at politikere i Odense møder frem for at besigtige fejltagelser, der er skabt af dem selv. Var det ikke en ide, dersom mange af gadens faste beboere og politikere mødtes på åstedet og fandt en ordentlig løsning. Politikerne burde måske invitere til et ekstraordinært møde på rådhuset.

Letbanearbejdet i Albanigade har politikerne nu sat i stå i flere måneder fremad. Dog skaber alle forfejlede beslutninger godt arbejde til virksomheder i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce